Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Rijeka će silno pojačati Dinamo, ali dobila je novu zvijezdu: Moćan i lucidan!

Momčad Matjaža Keka odigrala je na Prateru vrlo dobro, pa i odlično prvo poluvrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka se pobjedom u Beču vratila u igru za drugo mjesto i prolazak u drugi krug Europske lige. Povijesna pobjeda Rijeke, to je njezina prva pobjeda u skupinama Europske lige u gostima.

Mario Gavranović s dvama golovima riješio je utakmicu. U obje šanse reagirao je kao klasni centarfor. Gavranović nije puno petljao, pucao je iz prve; dva dodira, dva gola, to je bio njegov učinak u prvom poluvremenu. Kad ovako igra, ne čudi što je Dinamo pokazao interes za švicarskog reprezentativca. Ako na zimu preseli na Maksimir, trebao bi biti veliko pojačanje za Modre i veliki gubitak za Rijeku.

Odlično prvo poluvrijeme i problemi u drugom

Momčad Matjaža Keka odigrala je na Prateru vrlo dobro pa i odlično prvo poluvrijeme. Rijeka je igrala racionalno, pokretljivo, agilno, s brzom predajom lopte i harmoničnim kretanjem cijele momčadi.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta lošije. Rijeka je opet iskazala neke stare slabosti, opet je dobila gol iz prekida, što postoje njezin veliki problem. Mogla je prije riješiti utakmicu, ali nije uspjela zabiti. Rijeka se inercijski povukla, u završnici se zakompliciralo, neki su se već pobojali da će se ponoviti San Siro, no hrvatski prvak uspio je zabiti i zaključiti utakmicu.

Kek pogodio s Acostyjem

Ako uz Gavranovića nekoga moramo izdvojiti, to je svakako Boadu Maxwell Acosty. Kek se odlučio ubaciti ga od prve minute i - pogodio je! Ganac je odigrao najbolju partiju u dresu Rijeke otkada je stigao iz Crotonea. Ima hitrinu, fizički je moćan, tehnički više nego korektan, dobro kontrolira loptu u trku i zna proći jedan na jedan. Ako ovako nastavi, Acosty će biti značajno pojačanje za Rijeku i njezina nova zvijezda za lukrativnu prodaju.

Rijeci ne ide na ruku rezultat iz Milana, gdje je AEK izvukao remi, no najvažnije je da i dalje sve drži u svojim rukama. Rijeka u sljedećem kolu dočekuje Austriju na Rujevici i ako upiše pobjedu, mogla bi prestići ili izjednačiti se bodovno s AEK-om, koji u Ateni dočekuje Milan. U tom slučaju odluka bi mogla pasti u Ateni u pretposljednjem kolu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider