Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
derbi bez incidenata

Derbi kakav dugo nismo vidjeli: Ludnica na tribinama i provokativna poruka Torcide

Derbi s izuzetno velikim ulogom privukao je na Poljud preko 30.000 navijača.

Brojni navijači Hajduka od onih preko 30.000 koji su dan prije supervažnog derbija s Dinamom nabavili svoju ulaznicu, u Splitu su se od jutarnjih sati zagrijavali za utakmicu.

Hajdukovci iz svih krajeva Hrvatske, ali i brojni navijači iz društava prijatelja Hajduka iz dijaspore, okupirali su širi centar Splita i u veselom raspoloženju čekali najveći susret hrvatskog sporta.

Na Rivi su s klupskim obilježjima viđeni navijači svih generacija, od onih najmlađih pa do onih iz treće životne dobi. Svi s istom željom - da Hajduk pobijedi Dinamo i primakne mu se na dva boda zaostatka uoči posljednjih pet kola.

Na samoj utakmici bilo je nešto više od 31.000 gledatelja. Atmosfera je bila doista odlična, dostojna vrlo zanimljivog derbija, vjerojatno ponajboljeg posljednjih godina. Navijači Hajduka na kraju ipak nisu imali previše razloga za slavlje - Dinamo je pobijedio 2:1 i trasirao put prema naslovu prvaka.

U velikom broju su se pojavili i gostujući navijači koji su popunili kavez na jugozapadu. Nadglasavanje navijačkih skupina trajalo je svih 90 minuta, a Torcida je i poslala poruku vezanu uz privatizaciju Dinama, protiv koje se buni novoosnovana udruga navijača Dinama ''Dinamo to smo mi''.

"Prodaje se svetinja, ex Hašk Građanski, Croatia, 3. vlasnik, uredno pokradena, porezno crna. Navijački ugašena, ideološki pokojna, sudski zaražena. Cijena po dogovoru. Zvati iza 23:00. Vi niste izgubljeni, vi samo lutate!", napisala je Torcida uz broj mobitela koji pripada potpredsjedniku kluba Tomislavu Svetini. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider