Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novajlije u nokaut fazi

Pobjede i noć koju će pamtiti: Atalanta i RB Leipzig ispisali klupsku povijest

Velikih razloga za zadovoljstvo poslije prvih utakmica osmine finala imaju Atalanta i RB Leipzig.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim što su pobjedama nad Valencijom i Tottenhamom napravili velike korake prema plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka, Atalanta i RB Leipzig ujedno su ispisali prvu povijest, jer golovi koje su ovog utorka postigli njihovi su prvi zgodici u nokaut fazi najjačeg klupskog natjecanja svijeta.

Atalanta, popularna Božica, klub koji je osnovan 1907., ove je sezone po prvi put zaigrala u Ligi prvaka i izvela pravi podvig, plasiravši se u nokaut fazu nakon što u prva tri kola u skupini nisu imali nijedan bod.

Gotovo nestvarno zvuči da je Atalanta natjecanje započela onim debaklom na Maksimiru u susretu s Dinamom (slavlje Zagrepčana 4:0), a sad je na milimetar od mjesta među osam najboljih. Hans Hateboer je bio čovjek koji je otvorio seriju golova protiv Valencije...

gol expired Atalanta razbila Valenciju: Dvije asistencije Pašalića, pola grada stiglo na povijesnu utakmicu divider

Što se RB Leipziga tiče, oni postoje tek 11 godina, ali ovo im nije prvi nastup u Ligi prvaka. Igrali su u sezoni 2017./2018., ali su u skupini završili na trećem mjestu, iza Bešiktaša i Porta, a ispred Monaca.

Dvije godine kasnije uspjeli su proći grupu i u svojoj prvoj utakmici ikad u nokaut fazi poentirati u gostima. Po svemu viđenom, Nijemci su zaslužili i uvjerljiviji trijumf nad Englezima, ali nema sumnje kako će i ovako pogodak Tima Wernera ostati zapisan u klupskim almanasima...

gol expired RB Leipzig očitao lekciju Mourinhovu Tottenhamu i zasluženo slavio u Londonu divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider