Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skepsa zbog transakcije

Ples milijuna uz čudnu melodiju: Mogu li Kinezi vratiti Milan na vrh?

Nakon 31 godine, Silvio Berlusconi više nije na čelu Milana!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

AC Milan - jedan od najvećih svjetskih klubova prodan je za 740 milijuna eura nakon dvije godine teških pregovora, a preuzima ga skupina kineskih investitora okupljenih oko tajkuna Yonghonga Lia. Novi vlasnici obavezali su se da će uložiti značajna sredstva kako bi Rossonere vratili u svjetski vrh, gdje po svemu i pripadaju.

Berlusconijeva era, u kojoj je osvojio čak 5 puta Ligu prvaka i ukupno 29 trofeja, došla je kraju.

"Jako sam uzbuđen, ovo je jedan epohalan dan. Čestitam gospodinu Berlusconiju na uspješno odrađenom poslu. Hvala mu na svemu, a ja sam uvjeren kako će nakon ovoga Milan krenuti velikim koracima prema naprijed, i vratiti se u svjetski vrh gdje i zaslužuje biti", poručio je trenutni trener Milana, Vincenzo Montella.

Milijunska četa navijača u Italiji, ali i diljem svijeta nadaju se da će tako i biti. Iako šira javnost nije baš uvjerena jer se cijeli ples milijuna zapravo odvija uz prilično čudnu melodiju.

Mnogi su skeptični

Slično misli i Dario Šimić, legendarni Vatreni koji je šest godina nosio dres Milana.

"Je, čudna je to priča oko svega što se događalo, nije to bilo najtransparentnije. Mi se svi nadamo da će to izaći na dobro, da će biti novca da se uloži u taj klub. Ali općenito, osim novca važna je i ideja. Do sada Milan, kad su izgubili ideju Berlusconi i Galliani, tad je taj klub počeo padati", ističe Šimić.

Sumnju budi činjenica da novi vlasnik ne spada ni u 400 najbogatijih Kineza, te još više to što je Yonghong Li morao posuditi 300 milijuna eura kako bi okončao transakciju. Što znači da u nadolazećem razdobolju, novi vlasnik ima dva teška zadatka: vratiti taj silan novac, a pri tome izgraditi momčad s novim pojačanjima kao što su nekad bili Ronaldinho i Seedorf, a to će isto koštati.

Sve to događa se u osvit sutrašnjeg vrućeg derbija s Interom.

"Igramo na pobjedu jer imamo 2 boda više od Intera i želimo mu se dodatno udaljiti", jasan je Montella.

Isti cilj ima i njegov kolega na klupi Nerazzurra, Stefano Pioli.

"Moramo dati svoj maksimum jer cilje jasan: pobijediti u derbiju."

Inače, i Inter je prošle godine prodan Kinezima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider