Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka u Amsterdamu

Blizu Lige prvaka Česi i Belgijanci, Ajax izbjegao poraz u reviji kartona

Odigrane su prve tri utakmice play-offa Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvim utakmica play-offa Lige prvaka dogodile su se dvije pobjede gostiju i jedan remi, onaj na Cipru gdje je prošlosezonski polufinalist ovog natjecanja, nizozemski Ajax, odigrao 0:0 s APOEL-om.

Bila je to izrazito nervozna utakmica i prava revija kartona u kojoj je španjolski arbitar Antonio Mateu Lahoz svako malo morao smirivati strasti.

Lahoz je podijelio dva žuta kartona domaćinima i čak sedam gostima, uključujući i dva koja je dobio Noussair Mazraoui. U 80. minuti je Marokanac isključen i APOEL je s igračem više dobio prigodu da ozbiljnije ugrozi vrata Kopljanika, ali rezultat se do kraja nije mijenjao pa će odluka pasti u uzvratu koji se iduće srijede igra u Amsterdamu.

U momčadi APOEL-a od 68. minute je zaigrao hrvatski napadač Antonio Jakoliš, stariji brat Hajdukovog ovogodišnjeg pojačanja Marina Jakoliša, a zamijenio je Slovenca Romana Bezjaka koji je dvije sezone igrao u Rijeci.

U Rumunjskoj je CFR Cluj ugostio Slaviju Prag i završilo je 0:1.

Pobjednički pogodak za Čehe je postigao Lukas Masopust u 28. minuti.

Na isti način je završen i ogled u Austriji, gdje je LASK Linz poražen od Club Bruggea. Drugoplasiranom sastavu iz prošlosezonskog prvenstva Austrije presudio je Hans Vanaken pogotkom iz jedanaesterca u 10. minuti.

Nenad Bjelica (Foto: Gol.hr) Bjelica za Dnevnik Nove TV: "Rosenborg je kategorija više u odnosu na Ferencvaroš" divider

gol expired Kapetan Rosenborga: "Liga prvaka nam je nadohvat ruke, bit ću nesretan ako ispadnemo od Dinama" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider