Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Druženje s navijačima

Pjaca i Rog pred Ukrajinu: Navijačka podrška bit će nam dodatna snaga

Marko Pjaca i Marko Rog najavili su kvalifikacijski okršaj Hrvatske s Ukrajinom...

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu i započela pripreme za važnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Ukrajine koja će se igrati u petak (20.45 sati) odradivši prvi trening u Maksimiru. Prije treninga na Hitrec-Kacianu Hrvatski reprezentativci družili su s navijačima, fotografirali se i podijelili autograme.

Izbornik Ante Čačić za utakmicu protiv Ukrajine neće moći računati na dvojicu standardnih igrača posljednje linije koji su zadobili ozljede tijekom prvenstvenih susreta proteklog vikenda, stopera Vedrana Ćorluku i desnog braniča Šimu Vrsaljka, no zato će s nestrpljenjem svoju priliku čekati odlični mladi ofenzivci Marko Pjaca i Marko Rog koji u posljednje vrijeme dobivaju sve više prilika u talijanskim velikanima Juventusu i Napoliju.

Obojica smatraju kako će za pobjedu protiv Ukrajine biti potrebna i navijačka podrška.

"Jako sam sretan što sam se vratio u reprezentaciju, a mislim da će nam navijačka podrška biti dodatna snaga. Osjećat će se izostanci u momčadi, ali imamo brojne dobre igrače koji mogu sve pokriti. Ukrajina je snažna i bit će nam teško, no odigramo li kako treba problema ne bi smjelo biti. Ne bih izdvajao njihove pojedince, mi se moramo usredotočiti na svoju igru", rekao je Pjaca na dan okupljanja.

"Susret s Ukrajinom bit će jako važna utakmica u ovim kvalifikacijama. Mislim da smo bolja momčad, ali treba to pokazati i na terenu. Vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i napraviti novi veliki korak prema Svjetskom prvenstvu. Siguran sam da će nam povratak pred svoje navijače puno pomoći. Oslabljeni smo za neigranje ozlijeđenih Ćorluke i Vrsaljka, standardnih igrača koji bi mnogo značili bilo kojoj momčadi, ali mislim da imamo pojedince koji ih mogu dostojno zamijeniti. Ja se osjećam dobro, uhvatio sam kontinuitet u klubu, a konačna je odluka na izborniku", kazao je Rog.

Nakon četiri odigrana kola u skupini I Hrvatska je vodeća sa 10 bodova, dva više od druge Ukrajine. U skupini su još treći Island sa sedam, četvrta Turska s pet, te peta Finska i šesto Kosovo sa po jednim bodom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider