Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
17 mu je godina tek

Petarda Hajduka u Puli: Proradili napadači, fantastičan prvijenac mladog asa!

U sklopu 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige Splićani su slavili na Aldo Drosini.

Hajduk je kao gost s 5:1 deklasirao Istru 1961 i prekinuo niz od tri kola bez pobjede u HNL-u (posljednji put prije ovog dvoboja Splićani su slavili 18. travnja protiv Cibalije).

Osim po prekidu te serije, ova utakmica bit će upamćena i po prvom seniorskom pogotku Michelea Šege, 17-godišnjeg mladića (rođen 5.8.2000.) koji je silno perspektivan i trenutno je najveći talent u Hajdukovoj Akademiji. Šego je većinu ove sezone igrao za drugu momčad Hajduka u Drugoj HNL, a bilježio je i povremene nastupe za prvu ekipu. Trener Željko Kopić davao mu je povjerenje kad god je bilo prilike, a Šego se danas odužio pogotkom kojim je zapečatio uvjerljivi trijumf Splićana - fenomenalno je stisnuo loptu na rubu šesnaesterca i pod prečku neobranjivo pogodio.

Inače, dvoboj na stadionu Aldo Drosina bio je riješen u prvih 20-ak minuta. Adam Gyurcso je u petoj minuti sjajno izveo slobodan udarac s nekih 17 metara, a u 13. je Fran Tudor uz dosta sreće uspio progurati loptu u mrežu pored vratara Marijana Ćorića.

Goran Roce je u 27. vratio nadu Puljanima, ali u 36. Tudor lijepo asistira Ahmedu Saidu Saidu za novi pogodak Hajduka čiju su pobjedu u nastavku podebljala dva igrača s klupe - Marko Futacs je zabio u 86. nakon što ga je Gyurcso izbacio u matnu situaciju, a Šego je zaključio priču u 89. minuti.

Hajduk nastavlja bitku s Rijekom za drugo mjesto dok će Istra pokušati zadržati deveto mjesto ispred Cibalije i onda razigravati za prvoligaški status.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider