Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati govor

Pet minuta uoči derbija Hajduk objavio priopćenje: "Ponovio bih svaku riječ..."

Najveći i jedini pravi derbi hrvatskog nogometa odigran je ovog petka na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

15. kolo HNL-a otvoreno je ovog petka okršajem između Dinama i Hajduka koji je završio bez pobjednika, 1:1.

Najveća utakmica hrvatskog sporta odigrana je točno na petu obljetnicu onog neodigranog derbija iz 2014. godine.

Podsjećamo, tog 22. studenog 2014. Hajduk je odbio nastupiti u derbiju na Maksimiru jer se solidarizirao sa svojim navijačima zbog pojave tzv. crnih lista na ulazu na stadionu. Veliki broj navijača Hajduka, koji nikad nisu nizašto kažnjeni ni prekršajno ni kazneno, našao se na Dinamovom popisu osoba kojima je zapriječen ulazak na stadion.

Pet godina od tzv. crnih lista i velikog prosvjeda

Kad su u Hajduku shvatili što se događa, odbili su istrčati na travnjak u znak solidarnosti sa svojim navijačima, utakmica nije odigrana nego je naknadno registrirana rezultatom 3:0 za Dinamo, a tjedan dana kasnije na splitskoj Rivi je organiziran veliki prosvjed na kojem se okupilo više od 40.000 ljudi u borbi za pravedniji i pošteniji nogomet.

Na tom je prosvjedu poznati sociolog Benjamin Perasović održao poznati govor u kojem je secirao što točno traže svi navijači, nevezano za klupsku pripadnost. Perasović se u međuvremenu, na izborima održanim prije godinu dana, kandidirao za Nadzorni odbor Hajduka i dobio najveći broj glasova čime je automatski postao predsjednik tog Hajdukovog tijela.

Pet godina kasnije i pet minuta uoči početka derbija Dinamo - Hajduk Perasović se javnosti obratio kratkim priopćenjem putem službene stranice Hajduka.

"Pet godina kasnije, točno na današnji dan...

Na žalost ništa se nije promijenilo. Ponovio bih svaku riječ izgovorenu na splitskoj Rivi. Hajduk je pokazao da je otvoren za dijalog, ali isto tako da nas ne zanimaju kozmetičke promjene niti političke predstave. Mi želimo stvarne promjene i reforme za zajedničko dobro hrvatskog nogometa. Opet, na žalost, primjećujemo da se problemi našeg nogometa pokušavaju prikriti skretanjem pažnje na navijače, pri čemu u dijelu prijedloga postoji i opasno ugrožavanje ljudskih prava.

Benjamin Perasović,

Predsjednik Nadzornog odbora HNK Hajduk", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider