Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A la Xavi i Iniesta

Ovacije Hrvatu i skupocjenom pojačanju: Barca slavi "čudesni" oporavak Rakitića

Odigrana su tri kola Primere, Barcelona je prva na ljestvici s tri pobjede i devet bodova. Navijače Barce posebice veseli plus četiri boda u odnosu na Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon rezultatskog fijaska prošle sezone, izgubljenog Superkupa u derbiju s Realom i loše igre te problematičnog prijelaznog roka, Kataloncima se značajno podigao moral.

Real u velikim problemima: Madrid već plače, Zidane napravio kobnu pogrešku

Barca je stopostotna u prva tri kola i drži čelnu poziciju, a posrtaji Reala uvijek dobru dođu. Barca je u gradskom derbiju deklasirala Espanyol s 5:0. Lionel Messi zabio je hat-trick, ali sve oči bile su uprte u najskuplje pojačanje u povijesti katalonskog kluba. Camp Nou dočekao je s ovacijama Ousmanea Dembelea.

Ovacije Dembeleu

Francuski napadač odužio se navijačima s atraktivnom asistencijom za pogodak Luisa Suareza. Za navijače nije bilo previše važno što je to bio nevažni pet gol, ustali su sa stolaca i dugo pljeskali Francuzu, koji je ušao sredinom drugog dijela utakmice, pet minuta prije drugog najvećeg ovoljetnog pojačanja Paulinha.

Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu te je bio ponajbolji igrač Barce prema svim izvješćima. Zaslužio je veliki pljesak Camp Nou za prikazanu igru. Bio je vrlo dobar u polju, uvijek pravovremen i prilično ofenzivan, sjajno je asistirao Messiju kod prvog gola Barcelone. Doduše, bilo je zaleđe, ali broji se.

Rakitić "a la Xavi i Iniesta"

Sport hvali Rakitića i piše da je udijelio asistenciju Messiju  "a la Xavi i Iniesta". Katalonski mediji složni su da je hrvatski reprezentativac odigrao odličnu utakmicu te je time dokazao da je i dalje vrlo važna karika Barcine momčadi. Podcrtava se da će ga Pualinho ili Andre Gomes teško istisnuti iz udarne postave.

To su dobre vijesti za hrvatskog izbornika Antu Čačića koji se nada kako će glavni hrvatski igrači ući u formu za finiš kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. S druge strane, cinici će reći da se Rakitić „čudesno“ oporavio nakon što je propustio gostovanje hrvatske reprezentacije u Turskoj zbog ozljede.

"Bartomeu, odlazi"

Inače, Madridski As piše da se nakon petog gola Barce s tribina začulo skandiranje navijača „Bartomeu, dimision“. Agusti Benedito započeo je prikupljanje potpisa za detroniziranje trenutačnog Barceloninog predsjednika.

Do 19. rujna treba prikupiti 16,5 tisuća potpisa kako bi smijenio Bartomeua. Iako su Barcini navijači nezadovoljno radom uprave, neće ih biti lako prikupiti. Jasno da odličan start Barce u prvenstvo i posrtanje Reala idu na ruku Bartomeuu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider