Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će to žestoki okršaj

Osijek iz penala do prve pobjede: Rijeci uoči Dinama isključena dva igrača!

Četvrto kolo HNL-a zatvoreno je utakmicom u Gradskom vrtu.

U posljednjoj utakmici četvrtog kola Hrvatski Telekom Prve lige Osijek je u Gradskom vrtu pobijedio Rijeku s 1:0 i upisao prvi prvenstveni trijumf u novoj sezoni, nanijevši aktualnim prvacima prvi poraz.

Osječani ovog ljeta oduševljavaju u kvalifikacijama za Europsku ligu, ali u HNL-u su u uvodna tri kola svaki put remizirali, dok je Rijeka u Gradski vrt stigla kao jedina stopostotna momčad, s maksimalnih devet bodova.

Da bi na tih devet Rijeka mogla i ostati, bilo je izvjesno nakon nešto više od pola sata igre kada je Osijek imao prednost i igrača više.

Jovićev penal razljutio Riječane

U 17. minuti zagrebački sudac Fran Jović dosudio je najstrožu kaznu za domaćine. Poslije kornera u skoku su bili Zoran Lesjak i Josip Elez, a Jović je pokazao na bijelu točku, što je izazvalo velike prosvjede Riječana.

Borna Barišić, baš je kao i na utakmici s PSV-om u Eindhovenu, bio siguran realizator.

U 33. minuti dogodila se situacija koja je možda i prelomila sve. Marko Vešović dobio je žuti karton zbog prekršaja na Benediku Mioču i tad je spoznao da neće moći nastupiti u velikom okršaju s Dinamom u idućem kolu jer je u Osijek stigao s dva akumulirana žuta kartona. Vešovića je ta odluka suca Jovića potpuno izbacila iz takta i samo dvije minute kasnije napravio je veliku glupost kada je rukom igrao na sredini terena uz aut-liniju. Jović mu je pokazao drugi žuti i Rijeka je ostala s igračem manje.

Iako s igračem manje, Rijeka je u drugom poluvremenu uspjela stvoriti nekoliko izglednih situacija pred osječkim vratima, ali Kekova momčad do pogotka u Gradskom vrtu nije stigla.

Osijek je najbliže udvostručavanju vodstva došao u 63. minuti, kad je Ejupi glavom s pet metara pogodio vratnicu, a Bočkaj odbijenu loptu poslao preko grede. U 78. minuti Grezda je pogodio vanjski dio mreže s tri metra iskosa s lijeve strane. U 79. minuti riječki vratar Sluga obranio je opasan udarac Pušića sa 15 metara. U posljednjoj je minuti u matnoj poziciji za goste bio i Ejupi, ali je njegov udarac sa pet metara otišao preko vrata.

Osječani pobjedu čekali više od tri godine

Riječani su na kraju dvoboj završili sa devet igrača na terenu jer je drugi žuti karton u prvoj minuti sudačke nadoknade zaradio i Mate Maleš, pa Matjaž Kek ni na njega neće moći računati u sljedećem kolu, već u petak kad Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo.

Osijek je na prvenstvenu pobjedu nad Rijekom čekao od 19. travnja 2014. godine. Od tada su ove dvije momčadi odigrale 12 utakmica u kojima su Riječani ostvarili devet pobjeda, a tri su dvoboja završila bez pobjednika.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider