Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo u 'paklu' Pireja

Ibri se kosa dizala na glavi: Tu se vidi tko su 'zečevi', a tko junaci

Dinamo gostuje u Pireju kod Olympiakosa u četvrtom kolu Lige prvaka. Tekstualni prijenos utakmice pratite na portalu GOL.hr...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je u pet navrata gostovao u Grčkoj i svih pet puta je izgubio (AEK, Ethnikos, PAOK i dvaput Olympiakos). I ne samo to, postigao je samo jedan gol u tih pet utakmica, ima katastrofalnu ukupnu gol-razliku 1:9. Hoće li biti bolje sreće u šestom pokušaju? Samo nebo zna. Činjenica je da na Karaiskakisu ni mnogo veći klubovi ne mogu računati na bodove. Olympiakos je stalni sudionik Lige prvaka, na svojem stadionu skinuo je mnoge velike skalpove, samo prošle sezone tamo su pali Juventus i Atletico.

Dinamo u 'nemogućoj' misiji: U čudesnom nizu Grci su rušili mnoge velikane

Karaiskakis je oduvijek bio teško osvojiva tvrđava „crveno-bijelih“ iz Pireja. Olympiakos već desetljećima na svojem bunjištu igra puno bolje no u gostima. No, ove je sezone pobijedio Arsenal u Londonu i Dinamo u Zagrebu, drugi je na ljestvici skupine sa šest bodova, koliko ima i prvoplasirani Bayern. Bavarci su pobijedili u Pireju 3:0, ali Bayern je neki drugi svijet i to se ne treba uzimati u obzir, iako se mora reći da je rezultat previsoko s obzirom što se događalo na travnjaku. Bayern je ima dosta sreće, lako je mogla ta utakmica drugačije završiti. Taj podatak dovoljno govori koliko je Olympiakos ozbiljna i jaka momčad.

Nema Soudanija

Grci bi s pobjedom došli na korak od drugog kruga natjecanja i sigurno će sve dati za tri boda. Za očekivati je da od prve minute pritisnu Dinamo. I prema koeficijentima koje su izbacile kladionice zaključak je da Dinamo popriličan autsajder. Na pobjedu Dinama koeficijent se vrti oko 8.5.
Dinamo 13 utakmica zaredom nije upisao ni remi a kamoli pobjedu u Ligi prvaka i Europskoj ligi, a na Karaiskakis stiže nakon tri uzastopna poraza - Olympiakos, Rijeka, Split. „Modri“ uz sve to ne mogu računati neke važne igrače, vjerojatno najboljeg igrača Soudanija, a ozlijeđen je i portugalski desni bek Pinto, Schildenfelda više ni ne računamo, dok je Arijan Ademi suspendiran.

Dakle, puno toga govori u prilog Olympiakosu, no ipak postoji razlog za određeni optimizam. Dinamo je protiv Arsenala i Olympiakosa pokazao da se može nositi s velikim klubovima, doduše, obje utakmice je odigrao na svojem stadionu. „Modri“ su protiv Olympiakosa odigrali možda i najbolju partiju u posljednjih nekoliko godina. Nisu zaslužili poraz, nisu imali sreće, ali ni spretnosti. Svoje šanse su propustili realizirati, a primili su gol iz mrtvog kuta. Loša reakcija vratara Eduarda zavila ih je u crno. Tko zna, možda se sve okrene u Pirerju?

Tko će na vrata - Ježina ili Eduardo?

U taboru „modrih“ možda najveća nedoumica vlada oko izbora vratara. Zoran Mamić je nakon prve utakmice s Grcima posjeo Eduarda na klupu, ali Ježina se nije baš istakao. Nije baš najbolje reagirao kod golova u Rijeci i Splitu. Nepravedno je očekivati od vratara koji je prosjedio cijelu sezonu na klupi da odmah brani u velikoj formi, i to u derbijima. Mamić je nakon Rijeke bio decidiran da neće micati Ježinu, ali nakon Splita nije bio tako siguran. Ježina nikada nije branio niti na jednoj europskoj utakmici, a probijanje leda u paklu Karaiskakisa sigurno nije baš najbolja opcija.

Pomalo se pribojavamo kako će se „modri“ snaći u pirejskom grotlu. U prošlosti su znali podleći atmosferi i na mnogo benignijim gostovanjima. Nećemo pogriješiti ako kažemo da nema fanatičnijih navijača i „vrućeg“ gostovanja od Karaiskakisa. Mnogi veliki nogometaši su znali reći da nigdje nisu vidjeli luđu atmosferu.

„Pričali su mi o tome, ali tek sad razumijem. Doista nevjerojatno! Navijači su velika prednost Olympiakosa“, izjavio je Zlatan Ibrahimović prije dvije godine kada je PSG gostovao u Pireju.
Nadajmo se da se „modrima“ ovaj puta neće odsjeći noge.

Može li Dinamo iznenaditi Olympiakos u Pireju?

Ukupno glasova:


 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider