Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva pogotka Ronalda

Pogledajte gol s centra: Švedska u nadoknadi srušila Francusku!

Započeo je drugi dio europskog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se dogodine igrati u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicama šestog kola u skupinama A, B i H nastavljene su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (Hrvatska u nedjelju gostuje na Islandu). Ili, bolje reći, počeo je drugi dio kvalifikacija s obzirom da je dosad u svim grupama odigrano 5/10 susreta.

U skupini A u Solni je Švedska nokautirala Francusku s 2:1 pogotkom u trećeoj minuti sudačke nadoknade. Ola Toivonen je iskoristio istrčavanje Huga Llorisa i s centra postigao gol za veliko slavlje Šveđana koji su sada na vrhu skupine zahvaljujući boljoj gol-razlici od svojih večerašnjih suparnika.

Inače, Francuska je bila ta koja je prva zabila - Olivier Giroud je u 37. minuti zabio sjajan gol za vodstvo Francuza, u 43. je izjednačio Jimmy Durmaz, a kad se već činilo da će dvoboj završiti podjelom bodova Toivonen je majstorski i munjevito reagirao i donio pobjedu Švedskoj.

Nizozemska je na krilima starih aseva svladala Luksemburg sa 5:0. U prvom poluvremenu su pitanje pobjednika riješili Arjen Robben i Wesley Sneijder da bi u nastavku nešto mlađe snage - Georginio Wijnaldum, Quincy Promes i Vincent Janssen - zaokružili petardu Oranja.

Sjajni Švicarci i dalje bježe Portugalcima

Do svoje prve pobjede stigla je Bjelorusija koja je s 2:1 na domaćem terenu svladala Bugarsku (Sivakov, Savicki / Djakov).

Švicarska i Portugal nastavljaju jurnjavu za prvo mjesto u skupini B. Švicarci su na Farskim Otocima slavili s 2:0 (Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri) dok je Portugal u Latviji pobijedio s 3:0 uz dva gola Cristiana Ronalda (trećeg je postigao Andre Silva).

U istoj ovoj skupini Andora je iznenadila Mađarsku s 1:0 i ubila joj svaku nadu da može dostići Portugal i kao drugoplasirana otići u dodatne kvalifikacije.

Remi u Zenici išao na ruku Belgijancima

U skupini H Belgija je pobjedom u Estoniji (2:0, strijelci Dries Mertens i Nacer Chadli) učvrstila se na vodećoj poziciji jer su Bosna i Hercegovina i Grčka u međusobnom srazu u Zenici odigrale 0:0 pa Belgijanci sada imaju četiri boda više od Grčke i pet u odnosu na BiH.

Gibraltar je bio blizu osvajanja prvog povijesnog boda u kvalifikacijama jer su kod kuće protiv Cipra držali 1:1 sve do 87. minute kada Pieros Sotiriou postiže gol za trijumf gostiju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider