Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To se čekalo

Ohrabrujuća vijest za navijače Barce uoči velikog okršaja s Realom

Katalonci su domaćini u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan Barcelone Lionel Messi trenirao je u utorak, dan prije prvog polufinalnog dvoboja španjolskog Kupa kralja, u kojem će branitelj naslova u srijedu (21:00) ugostiti Real Madrid na Nou Campu, što bi moglo značiti i da će Argentinac zaigrati u toj utakmici, unatoč ozljedi lista iz subotnjeg prvenstvenog dvoboja s Valencijom u kojem je postigao dva pogotka.

"Najvažnije je ono što vam igrač kaže, je li spreman ili nije. Bez obzira što pokažu liječničke pretrage, ako se igrač ne osjeća spremnim, morate ga izostaviti", izjavio je Barcelonin trener Ernesto Valverde na konferenciji za medije uoči El Clasica.

"S obzirom na to da je pred nama još mnogo utakmica, nisam sklon riskirati. Da sezona završava sutra, bilo bi drugačije. Kad postoji rizik od ozljede, igrači su pod ručnom kočnicom, a to ne želiš u utakmici kakva nas čeka u srijedu", zaključio je Valverde.

Njegov suparnik, trener Reala Santiago Solari, rekao je kako bi volio da Messi bude u sastavu, ali da to neće utjecati na pripremu njegove momčad za ovaj dvoboj.

"Uvijek je dobro kad najbolji igrači igraju, ali bez obzira na to hoće li on igrati ili ne, mi ćemo se pripremati na isti način", izjavio je Solari.

Real u prvenstvu za Barcelonom zaostaje osam bodova, a Katalonci su posljednje četiri godine osvajali Kup kralja. Kraljevski klub je posljednji put slavio u tom natjecanju 2014. godine, kad je u finalu nadigrao Barcelonu sa 2:1.

Očekuje se da će u početnoj postavi Barcelone biti Ivan Rakitić te da će s druge strane Realovu momčad predvoditi kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider