Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka im čast!

Novi skalp sjajne Gorice: Preokretom srušili i preskočili Rijeku!

U 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige vidjeli smo superuzbudljivi dvoboj u Velikoj Gorici.

U 10. kolu HNL-a Gorica je s 2:1 pobijedila Rijeku i preskočila ju na četvrtom mjestu na ljestvici.

Senzacionalni Goričani u svojoj premijernoj sezoni među prvoligašima nastavili su nizati skalpove favorita - nakon Hajduka na Poljudu i Osijeka u Gradskom vrtu sada su na svom terenu sredili i Riječane, dodatno produbivši njihovu krizu.

Momčad Matjaža Keka posljednji prvenstveni trijumf upisala je 19. kolovoza protiv Rudeša na svojoj Rujevici. Od tada su uspjeli pobijediti jedino Radnik iz Križevaca u šesnaestini finala Kupa.

Na današnjem susretu golova nije bilo sve do pred sam kraj prvog poluvremena kada je dosuđen jedanaesterac za Rijeku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Jakov Puljić.

Ali, u nastavku na scenu stupaju dva najbolja igrača domaćeg sastava. Prvo je u 54. minuti Lukasz Zwolinski izjednačio, da bi u 80. Iyayi Atiemwen zabio za totalni preokret.

Zatim je u 85. sudac Fran Jović dosudio novi penal za Riječane i ponovno je loptu uzeo Jakov Puljić, ali je vratar Kristijan Kahlina ovaj put bio uspješniji, obranio je njegov šut i sačuvao sva tri boda za veliko slavlje domaćih.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider