Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
S Varteksom je pisao povijest

Varaždin smijenio Perkovića: Novi trener splitski stručnjak, miljenik izbornika Dalića

Na klupu novog prvoligaša sjeda čovjek koji je već ostavio veliki trag u varaždinskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni prvoligaš Varaždin ima novog trenera: Luka Bonačić zamijenio je Borimira Perkovića.

Klupski čelnici nisu bili zadovoljni igrama i rezultatima koje je momčad ostvarivala pod vodstvom sad već bivšeg trenera.

"Momčadi je potrebna šok-terapija. Smjena nije toliko zbog nezadovoljstva radom trenera, nego više zbog izazivanja pozitivnog šoka. Dolazi razdoblje gdje trebamo bodove u teškoj borbi za ostanak u HNL-u", izjavio je predsjednik Varaždina Stjepan Cvek.

Prema informacijama iz NK-a Varaždin, suradnja s Perkovićem raskinuta je sporazumno, a iz varaždinskog prvoligaša zahvalili su mu na dosadašnjem angažmanu, iznimnoj profesionalnosti i stručnosti.

Nakon 11 odigranih kola u Prvoj HNL Varaždin je s trenerom Perkovićem osvojio sedam bodova i zauzima posljednje mjesto na ljestvici, a jednak bodovni učinak ima i pretposljednji Inter Zaprešić. Zanimljivo je kako su jedinu pobjedu ostvarili protiv aktualnog prvaka Dinama. Varaždin ima i najneefikasniji napad s postignutih tek 10 pogodaka. Uz Slaven Belupo (26) i Inter (21) ima i najlošiju obranu s 21 primljenim pogotkom.

Povijesna Varteksova sezona pod vodstvom Bonačića

Sve to dovelo je do razlaza s Perkovićem i angažmana Luke Bonačića, koji je već radio u baroknom gradu. U sezoni 1995./1996. bio je trener ondašnjeg Varteksa, s kojim se do posljednjeg kola borio za naslov prvaka. Varteks je tada u posljednjem kolu došao na Poljud u goste Hajduku i odlučivao je sam o svojoj sudbini - trebala mu je pobjeda kojom bi postao prvak ispred Croatije, ali Varaždinci nisu uspjeli, Hajduk je tu utakmicu pobijedio s 1:0 i doslovno gurnuo titulu u ruke najvećem rivalu. Iste te sezone je Bonačić s Varteksom dogurao do finala Kupa, gdje je u dvije utakmice s ukupnih 3:0 poražen od Croatije.

Bonačić, koji danas ima 64 godine i više od 20 klubova u kojima je radio, u sezoni 1997./1998. bio je u Hajduku trener Zlatku Daliću, današnjem izborniku hrvatske reprezentacije koji je usko vezan za NK Varaždin. Dalić je često znao reći kako je Bonačić ostavio na njega velik trag pa nije teško zaključiti kako su formalni čelnici Varaždina doveli splitskog stručnjaka uz prethodno amenovanje izbornika Vatrenih.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider