Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je moguće?!

Nevjerojatni kiksevi Arsenala i Uniteda: Chelsea osigurao Ligu prvaka

Jako blizu plasmana u Ligu prvaka je još jedan londonski klub - Tottenham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Chelseaja izborili su u nedjelju nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Oni su na svom Stamford Bridgeu svladali Watford sa 3:0 u susretu 37. kola engleskog prvenstva, dok su njihovi konkurenti za treću i četvrtu poziciju Manchester United i Arsenal kiksali odigravši 1:1 protiv Huddersfield Towna, odnosno Brighton and Hove Albiona te tako ostali bez izgleda preskočiti Chelsea.

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Mateo Kovačić odigrao je čitavu utakmicu za Chelsea koji je otpor Watforda slomio početkom drugog poluvremena kada su Loftus-Cheek (48) i David Luiz (51) na asistencije Hazarda postigli dva brza pogotka, a konačnih 3:0 postavio je Higuain (75).

Kolo prije kraja prvenstva Chelsea je treći sa 71 bodom, jednim više od četvrtog Tottenham Hotspura, no četiri više od petog Arsenala i pet više od šestog Manchester Uniteda.

Manchester United je ispao iz svih kombinacija za plasman u Ligu prvaka nakon što je odigrao samo 1:1 na gostovanju kod uvjerljivo posljednjeg Huddersfield Towna. United je poveo početkom utakmice preko McTominaya (8), ali je izjednačio Mbenza (60) nakon grube pogreške Shawa. Bila je ovo četvrta uzastopna utakmica Uniteda u premier ligi bez pobjede.

I Arsenal je poveo na svom Emiratesu preko Aubameyanga (9-11m), a za goste je izjednačio Murray (61-11m) također s bijele točke.

Kiksovima Arsenala i Manchester Uniteda nastupu u Ligi prvaka sljedeće sezone približio se i Tottenham. Uoči posljednjeg kola Pijetlovi imaju tri boda više i sedam golova bolju razliku pogodaka od Arsenala te im je za potvrdu četvrtog mjesta dovoljan bod iz domaćeg susreta protiv Evertona sljedeće nedjelje.

Na vrhu je Liverpool sa 94 boda, dva manje uz utakmicu manje ima drugi Manchester City koji je u ponedjeljak ugostiti Leicester City.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider