Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bjelovar, Pula, Zagreb...

Neviđena jagma za ulaznicama: 30.000 navijača dočekat će Dance!

Hajduk će ovog četvrtka prvi put u novoj sezoni zaigrati na svom Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon utakmice s Levskim u Dugopolju te serije od čak pet uzastopnih gostovanja (Lokomotiva, Levski, Inter Zaprešić, Brondby, Cibalia), Hajduk će nakon točno 75 dana biti domaćin na Poljudu. U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige Splićani će ugostiti Brondby s kojim su u Danskoj u prvom dvoboju odigrali 0:0.

Dvoboj će se ipak igrati s gledateljima jer je UEFA uvažila žalbu Hajduka, što je automatski označilo pozitivnu uzbunu među Hajdukovim navijačkim pukom.

U klubu su očito bili spremni na takav rasplet i reagirali su pravodobno, pustivši u prodaju ulaznice samo sat vremena nakon što je stiglo pomilovanje iz Nyona.

U ponedjeljak su tako čak do ponoći radili Odjel za članstvo i kućice oko stadiona, a nakon samo nekoliko sati prodaje sjeverna je tribina poljudskog stadiona rasprodana.

Hajduk je na svojoj službenoj stranici objavio i druge kanale prodaje, poput dvaju splitskih Cro Fan Shopova, ali i na platformi Ticketshopa koji je ovlašteni distributer ulaznica.

Planulo više od polovice dostupnih (29.844) ulaznica

Do jutros u 11:00 prodano je 10.863 ulaznica i 5.760 pretplata (godišnje ulaznice vrijede za dvoboj s Brondbyjem). Osim u Splitu i Dalmaciji ulaznice se odlično prodaju u Bjelovaru, Slavonskom Brodu, Puli i Zagrebu.

Ako se nastavi ovakav tempo, već u srijedu popodne Poljud će biti rasprodan, odnosno na stadionu će biti gotovo 30.000 navijača.

Naime, u UEFA-inom odgovoru na žalbu stoji kako kazna Hajduku nije ukinuta već umanjena, pa će tako umjesto prvotne odluke (zatvaranje cijelog stadiona i 55.000 eura globe) Hajduk za rasističko skandiranje svojih navijača (skandiranje 'ubij Srbina') morati platiti 35.000 eura i zatvoriti jednu tribinu s najmanje 500 sjedalica.

Potpuno logično, na Poljudu su odlučili kako će to biti jugoistok na koji stane 1.372 navijača. Jugozapadna tribina (ulaz A) na koju stane 1.465 ljudi rezervirana je za navijače Brondbyja. Već tradicionalno ulaz B (kapacitet 1.502) bit će zatvoren kao svojevrsna tampon zona između domaćih i gostujućih navijača. Te tri brojke zajedno su 4.339 što treba umanjiti od ukupnog kapaciteta Poljuda koji iznosi 34.183 sjedalice, čime dolazimo do brojke od 29.844 raspoloživih ulaznica za okršaj s Dancima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider