Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte fotogaleriju

Nepozvani "gosti" stigli na Poljud i zaintrigirali mnoge: Neobične scene na terenu

Na Poljudu je odigran prvenstveni susret između Hajduka i Varaždina.

Hajduk je u utakmici protiv Varaždina opravdao ulogu favorita i uzeo tri boda s kojima je osigurao ostanak na prvom mjestu HNL-a.

Na Poljudu se okupilo 7.945 gledatelja, a mnoge od njih u trenucima kad je nedostajalo pravih uzbuđenja zabavljali su - golubovi.

Nekoliko desetaka golubova sletjelo je na poljudski travnjak i tamo su odlučili provesti subotnje poslijepodne. Micali su se tek u vrijeme kad bi lopta došla na "njihov" teritorij, ali su se ubrzo i vraćali.

gol expired Hajduk rutinski sredio Varaždin i sačuvao prvo mjesto uoči reprezentativne stanke divider

Pojava golubova nije baš uobičajena ni na Poljudu ni na ostalim hrvatskim travnjacima pa je mnogima pred malim ekranima o čemu se tu točno radi.

Tako se, eto, golubovima omilio poljudski travnjak koji je u izrazito lošem stanju. Latinskog naziva, Pyricularia grisea odnosno Magnaporthe grisea bolest je koja je napala travnjak na Poljudu i zbog koje je UEFA prvotno zabranila odigravanje ove utakmice na Poljudu kako bi se travnjak stigao urediti za dvoboj Hrvatska - Mađarska.

Na koncu je pronađen kompromis i ogled Hajduka i Varaždina je prebačen s nedjelje na subotu kako bi se dobilo dan ranije u pripremi travnjaka, a osim pobjede Splićana utakmicu su začinili i golubovi...

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider