Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poniženje i sramota

VIDEO Ovo je 'podvala stoljeća': Bivšem prvaku Europe smije se cijeli svijet

U Bukureštu se dogodila nezabilježena situacija u svijetu nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na utakmici doigravanja za Ligu prvaka između Steaue i Manchester Cityja u Bukureštu dogodila se nezabilježena situacija. Kako je to i običaj na nogometnim utakmicama, domaći navijači priredili su koreografiju uoči početka ogleda na Nacionalnoj areni.

Ne bi to bilo ništa neobično da navijači Steaue nisu podigli kartone koji su tvorili natpis „Doar Dinamo Bucuresti“, u prijevodu „Samo Dinamo Bukurešt“. Budući da je Dinamo mrski gradski suparnik Steaue, nije potrebno pojašnjavati kako su navijači Steaue s ostalih tribina ostali šokirani. Navijači koji su podigli kartone nisu imali pojma o kavom se mozaiku radi i što će na kraju ispasti.

Postoji objašnjenje kako je izvedena "diverzija stoljeća". Najgorljiviji navijači Steaue ne prate svoj klub otkako mu je službeni naziv FCSB, uslijed zabrane korištenja imena Steaua. Čelnici kluba bili su u strahu da bi Manchester City i Pepa Guardiolu mogao dočekati prazan stadion pa su prihvatili ponudu navijača gradskog rivala Dinama iz Bukurešta.

Oni su im obećali pomoći u pripremanju koreografije. Obećanje su ispunili, priredili su im podvalu neslućenih razmjera. Steaua je pretrpjela dvostruko poniženje, osim što joj se zbog koreografije smije cijela Europa, doživjela je i potpuni debakl na terenu, Manchester City demolirao ju je usred Bukurešta sa 5:0. Steaua, odnosno FCSB, nekoć europski prvak, a danas tek drugorazredni klub na svim razinama...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider