Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporni transparent

Nevjerojatne scene: Prošli u nokaut-fazu Lige prvaka pa se kapetan umalo potukao s navijačem!?

Rasplet u skupini G Lige prvaka odveo je u osminu finala, osim RB Leipziga, i Lyon.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu Lige prvaka u skupini G dramatično je bilo u završnih 10-ak minuta. RB Leipzig i prije sinoćnjeg gostovanja u Francuskoj imao je osiguran prolaz, dok su upitnici stajali nad Lyonom, Benficom i Zenitom. Na koncu, Lyon i RB Leipzig odigrali su 2:2, a Benfica je s 3:0 isprašila Zenit, kojemu se dogodila prava sportska tragedija.

Ruski prvak veći dio drugog poluvremena imao je drugo mjesto i plasman u nokaut-fazu. Odnosilo se to na vrijeme dok je RB Leipzig vodio u gostima kod Lyona jer su u tim trenucima (istodobno je Benfica imala prednost protiv Zenita) tri kluba (Zenit, Lyon, Benfica) bila na sedam bodova te je u tom krugu najbolji bio ruski klub.

Međutim, onda se u 82. minuti utakmice u Lyonu dogodio pogodak Memphisa Depaya i Francuzi su skočili na drugu poziciju, a Rusi pali na posljednje mjesto zbog lošijeg međusobnog omjera s Portugalcima.

gol expired Kraj za prošlosezonski hit Lige prvaka: Valencia usred Amsterdama eliminirala Ajax! divider

Taj gol koji je postigao Lyonov kapetan Depay pokazao se vrijednim osmine finala, a nizozemski je napadač u "akciji" na travnjaku bio i poslije završetka utakmice.

U vrijeme dok je cijeli stadion slavio prolaz Lyona na teren se spustio jedan od domaćih navijača, s transparentom na kojem je bio majmun i natpisom: "Marcelo, odlazi iz kluba!"

A sve zbog obrane suigrača u zračnoj luci...

Poruka je to koja se odnosila na brazilskog braniča Marcela, koji je na sebe navukao gnjev dijela Lyonovih ultrasa poslije utakmice protiv Benfice odigrane u trećem kolu. Lyon je tada izgubio s 2:1, a gol odluke postignut je nakon velike pogreške njihova vratara. Dio navijača Lyona u zračnoj luci u Lisabonu odlučio je pričekati igrače i porazgovarati s njima, ali Marcelo je stao u obranu svog kolege, suprotstavio se navijačima i od tog trenutka uzeli su ga "na zub".

Kad je Depay shvatio što se dogodilo, potrčao je prema navijaču i htio se obračunati s njim, ali tučnjavu su spriječili zaštitari koji su se ispriječili između njih dvojice. 

U proteklih mjesec dana vrijeđali su ne samo Marcela nego i članove njegove obitelji na tribinama, a sinoćnji upad na teren s ovakvim transparentom vrhunac je navijačke netrpeljivosti naspram 32-godišnjeg Brazilca.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider