Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još jedan ludi vikend

Repriza "rata" u Londonu, Barca mora pobijediti na teškom gostovanju

Najzanimljivije će biti u Londonu gdje se veliki gradski rivali vraćaju na "mjesto zločina."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od ove subote se zaključno s ponedjeljkom igra nekoliko zanimljivih prvenstvenih okršaja u najjačim europskim ligama. Najzanimljvije će biti u Londonu gdje je na rasporedu gradski derbi koji je prošle sezone odlučio prvaka, a uzbudljivo će biti i u ostalim ligama.

Premierliga

Na Stamford Bridgeu je u subotu na rasporedu repriza prošlogodišnjeg eksplozivnog londonskog derbija između Chelseaja i Tottenhama. Tottenham je tada bio u borbi za naslov s Leicesterom, a igrači Chelseaja su prije utakmice otvoreno najavili kako žele gradske rivale spriječiti u osvajanju titule.

Obećano su i ostvarili zahvaljujući pobjedničkom golu Hazarda koji je Tottenham eliminirao iz borbe za naslov, a nervoza je eskalirala nakon utakmice ispred tunela gdje je došlo do naguravanja. Prošle je sezone Chelsea završio 10., a ove dočekuje rivale na vrhu ljestvice. Tottenham je nakon serije remija malo izgubio priključak za vrhom od kojeg ga dijele četiri boda.

Conteov stroj je u sve boljoj formi i trebat će pobjedu kako bi ostao na vrhu lige. Njihov će kiks priželjkivati Liverpool koji se nada povratku na vrh nakon remija protiv Southamptona u prošlom kolu. Kloppova momčad ne bi trebala imati težak posao protiv predzadnjeg Sunderlanda.

Bilićev West Ham će tražiti povratak u formu i bijeg iz opasne zone na Old Traffordu protiv Mourinhovog Manchester Uniteda. West Hamu hitno trebaju bodovi jer se nalazi samo bod iznad zone ispadanja, dok Untedu treba pobjeda kojom bi se približio vodećoj petorci.

La Liga

Teško gostovanje čeka Barcelonu koja putuje kod petoplasiranog Real Sociedada koji ima niz od četiri uzastopne pobjede uključujući i onu protiv Atletico Madrida. Nakon prošlog kola Barca nema pravo na kiks jer bi Real Madrid mogao pobjeći na velikih sedam bodova. Kraljevi imaju puno lakši ispit – na Santiago Bernabeu im dolazi 18. Gijon.

Sljedećeg vikenda je na rasporedu El Clasico i primarni cilj velikih rivala će biti osigurati što bolje startne pozicije uoči velikog okršaja. U slučaju Barcelone to znači obaveznu pobjedu protiv Sociedada kako bi ostali u utrci s Realom.

Bundesliga

Bayern je u prošlom kolu izgubio vrh ljestvice, a u ovom im treba pobjeda protiv Bayer Leverkusena kako se RB Leipzig ne bi odvojio na vrhu. U Frankfurtu još jedan težak ispit čeka Niku Kovača – u goste mu dolazi Borussia Dortmund koja nakon pobjede protiv Bayerna traži povratak u vrh tablice koji im bježi šest bodova.

Serie A

Genoa Ivana Jurića nakon dobrog starta već tri utakmice ne zna za pobjedu, a u subotu će pokušati prekinuti niz protiv najtežeg mogućeg protivnika Juventusa. Međutim, Genoa je već pokazala da može iznenaditi bilo koga, a pogotovo na domaćem terenu. U ponedjeljak je na San Siru na rasporedu „hrvatski derbi“ Intera i Fiorentine. Prošle je sezone u tom susretu briljirao Kalinić s tri gola.

Ligue 1

Derbi kola je na rasporedu u nedjelju u Lyonu gdje Dinamov krvnik dočekuje PSG. Lyon se pobjedom može približiti vrhu tablice, dok PSG-u trebaju bodovi da bi održao priključak za vodećom Nicom koja bježi tri boda. U sličnoj je situaciji i drugoplasirani Monaco koji je bodovno izjednačen s Parižanima, a i goste im dolazi 11. Marseille.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider