Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Predsjedniče, malo nas je"

Bayern kreće po pojačanja: Četiri scenarija, od idealnog do ne baš realnog

Bivši hrvatski izbornik jasno je dao do znanja čelnicima što očekuje u ovom ljetnom prijelaznom roku.

Nogometaši Bayerna raspršili su se diljem svijeta na razne destinacije. I dok će njihov odmor potrajati još neko vrijeme, za Niku Kovača predaha nema.

Bivši hrvatski izbornik, koji je u svojoj premijernoj sezoni na klupi bavarskog giganta osvojio dvostruku krunu, vodi brigu o igračkim pojačanjima i onome što treba napraviti kako bi Bayern spreman dočekao novu sezonu.

To je, prema Kovačevim riječima, dovođenje barem četvorice igrača.

"Sa 17 igrača baš i ne možemo biti konkurentni u novoj sezoni, nadam se da ste toga svjesni", poručio je Kovač nedavno predsjedniku Bayerna Uliju Hoenessu.

Uskoro osipanje igračkog kadra

Nije tu brojku slučajno spomenuo. Naime, kad prvog dana prijelaznog roka (1. srpnja) Mats Hummels i službeno postane igrač Borusije Dortmund (taj transfer već je dogovoren), Jamesu Rodriguezu završi posudba i vrati se u Real Madrid, a Arjenu Robbenu i Francku Riberyju istekne ugovor i oni, kao i još neki igrači kojima završava ugovorna obveza, napuste München, Bayern će ostati na samo 17 prvotimaca.

To je, naravno, premalo za klub koji ima najviše moguće ambicije i na kontinentalnoj i na domaćoj sceni, pa je opravdana Kovačeva zabrinutost.

Doduše, uskoro stižu dva velika pojačanja, svjetski prvaci s reprezentacijom Francuske, lijevi bek Lucas Hernandez i stoper Benjamin Pavard, ali svejedno je to pretanak kadar da bi se "potukli" s onim najboljima.

Predsjednik Hoeness smirio je Kovača kazavši mu da se ne brine i kako će sve biti u redu, a to je nagnalo njemačke medije da se pozabave metama i potencijalnim novim igračima Bayerna.

Mokri snovi Bavaraca: Sane i Hudson-Odoi iza Wernera

Veliku analizu napravio je Sport 1 predstavivši četiri opcije za taj poker pojačanja koji priželjkuje Kovač.

U prvoj varijanti ta četvorica bili bi Leroy Sane iz Manchester Cityja, Ozan Kabak iz Stutgarta, Timo Werner iz RB Leipziga i Callum Hudson-Odoi iz Chelseaja.

Rezon Bavaraca je jasan: sa Saneom i Hudson-Odoijem dobili bi fantastičan tandem krila za budućnost, Werner je klasična devetka i programirana zamjena za Lewandowskog, dok je Kabak iznimno talentirani turski stoper kojeg je Stuttgart ove zime kupio od Galatasarayja. Stuttgart je u međuvremenu ispao iz Bundeslige pa taj posao ne bi trebao ići teško.

Plan B: Dembele + tandem iz Serie A

Plan B je sljedeći: ako ne uspiju dovesti Sanea, okrenut će s Ousmaneu Dembeleu, za kojeg uskoro neće biti mjesta u Barceloni (ako dođu i Griezmann i Neymar). Zapne li s Kabakom, alternativa je Niklas Stark iz Herthe, a preostala dvojica u ovom kvartetu su Emre Can iz Juventusa i Federico Chiesa iz Fiorentine.

Kovačeva priželjkivana četvorica u trećoj opciji bili bi Steven Bergwijn, krilni napadač PSV-a, koji bi bio kudikamo jeftiniji i od Sanea i od Dembelea, Kevin Vogt kao rješenje za centralnu obranu, ili talentirani Evan N'Dicka, dok bi kratkoročno rješenje za napad, u ulozi pričuve Lewandowskom, bio Max Kruse iz Werder Bremena.

Ofenzivu na tržište Bayern bi morao izvršiti da mu prođe četvrta varijanta koju spominje Sport 1. Izgledalo bi to ovako: na krilo bi došao ili Sane ili Dembele, u vezni red Kai Havertz iz Bayer Leverkusena i Rodri iz Atletico Madrida, a na mjesto stopera – Matthijs de Ligt. Samo, ovo zadnje komotno Bavarci mogu pisati pod "propalo" jer, kako stvari stoje, De Ligt je pred transferom u Juventus.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider