Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
London, London ili Liverpool?

Mourinho zagolicao maštu Engleza: Tri kluba iz Premierlige koja bi mogao preuzeti

Dok komentira utakmice, Mourinho ipak priželjkuje povratak trenerskom poslu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho je, nedugo nakon što je dobio otkaz u Manchester Unitedu, prihvatio poziv Sky Sportsa i već neko vrijeme radi kao njihov stručni analitičar.

Ipak, priznaje kako bi se u skoroj budućnosti volio vratiti trenerskom poslu, a ovaj put novost je ta što je isti taj Sky Sports objavio kako se Mourinho želi vratiti u Premierligu.

Kad takvu informaciju plasira medij za koji Portugalac radi, onda samo treba zbrojiti dva i dva i ne mozgati puno oko toga otkud im ta vijest i je li istinita.

Mourinho, dakle, priželjkuje angažman u nekom od klubova iz Premierlige, pri čemu treba naglasiti kako izbor opcija i nije naročito velik - neki klubovi imaju dugoročna vrhunska rješenja na svojim klupama (Liverpool i Manchester City), u nekima je Portugalac za sobom ostavio zatvorena vrata (Manchester United, Chelsea), dok veliki broj klubova nema platežnu mogućnost dovesti The Special Onea za trenera.

Arsenal - Emery u neugodnoj poziciji

Ako se sve to uzme u obzir, ostaju tri kluba koja engleski mediji dovode u vezu s Mourinhom.

Prvi od njih je Arsenal, u kojemu se trese stolica Unaiju Emeryju i koji trenutno funkcionira kao raštimani orkestar. Kapetan Granit Xhaka u svađi je s navijačima, pa je potpuno izgubio živce na utakmici s Crystal Palaceom, glavna napadačka zvijezda Alexandre Lacazette na Instagramu lajka fotografije i statuse koji pozivaju na Emeryjevu smjenu.

Lacazette lajkao ovu fotografiju (Foto: Instagram) Vrije u Arsenalu: Jedna od glavnih zvijezda lajkala ovu fotografiju i sporni status divider

Ako Topnici angažiraju Mourinha, bit će zanimljivo pratiti kako će izgledati taj sudar svjetova - kluba koji godinama gaji napadački nogomet i trenera koji je izraziti defenzivac.

Tottenham - vječna Levyjeva želja da postanu top-klub

Druga je opcija Tottenham. Spursi su nakon sjajne prošle sezone u kojoj su igrali finale Lige prvaka doživjeli pad, ne stoje dobro ni u Premierligi ni u ovosezonskoj Ligi prvaka, uskoro će ostati bez jednog od najboljih igrača (Christian Eriksen ne želi produžiti ugovor), pa je atmosfera i u drugom klubu iz sjevernog Londona daleko od idealne.

Mauricio Pochettino priprema se kao da će ostati još dugo u Tottenhamu, ali na to će glavni utjecaj imati rezultati. Ako se Spursi pod hitno ne podignu na prvenstvenoj ljestvici, neće biti iznenađenje ako predsjednik Daniel Levy odlučio raskinuti suradnju s Pochettinom, tim više jer Levy već čitavo desetljeće pokušava Tottenham uzdignuti do razine da bude rame uz rame s onim najboljima, i to ne samo na nogometnom planu. A eventualni Mourinhov dolazak bio bi korak u tom smjeru jer bi automatski poraslo i zanimanje medija i Tottenham bi kao klub dobio više na važnosti, a to je ono za čim Levy žudi.

Everton - imaju novca i za Mourinhovu plaću i za pojačanja

Treći klub u kojem bi Mourinho mogao dobiti posao jest - Everton. Oni imaju najmanje šanse u ovoj priči, ali nisu potpuno bez izgleda. Velik je to klub za engleske pojmove, jedan od najvećih, ali ove sezone su katastrofalni. U 10 kola imaju tek tri pobjede i samo 10 bodova na kontu, što je dovoljno za mizernu 16. poziciju.

Logično je da u takvim okolnostima vlasnik kluba Farhad Moshiri gubi strpljenje i da se treneru Marcu Silvi opasno ljulja stolica. Već skoro četvrt stoljeća, od 1995. godine, Everton nije osvojio nikakav trofej, a proteklih nekoliko godina frustracije rastu jer su ulaganja u pojačanja bila enormna. Moshiri je shvatio da bez pravog trenera to neće ići, pa je sad spreman ponuditi veliku cifru Mourinhu. Naravno, dati mu i vremena i resurse kako bi pokušao izgraditi nešto slično onome što je uspio u Portu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider