Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
e to je transfer

Šok u Sevilli: Kraj najljepše priče iza kojeg stoji – Jose Mourinho?

Nakon više od 15 godina iz Seville odlazi čovjek zbog kojeg andaluzijski klub uvijek ima sjajne nogometaše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ramón Rodríguez Verdejo ime je sportskog direktora Seville. Svijet ga poznaje kao Monchija, čovjeka koji je u glavni grad Andaluzije dovlačio fenomenalne nogometaše zbog kojih je taj klub od 2006. do danas nevjerojatnih pet puta osvajao Europsku ligu. Baskijski trener Unay Emery posljednje je tri godine sve Monchijeve poslove sjajno realizirao s tri uzastopne krune i upravo je taj spoj zaslužan za Sevillu kakvu danas poznajemo.

Zato su navijači i mediji u Sevilli, barem oni na strani tog kluba, u potpunom šoku. Njihov nekadašnji rezervni vratar koji je od 2000. napravio toliko nevjerojatnih transfera, podnio je neopozivu ostavku. Nagađa se zbog svađe s čelnicima kluba, ali i zbog navodne ponude Manchester Uniteda.

Iza nje stoji Jose Mourinho koji ga je htio oteti Andalužanima još dok je bio u Londonu. 48-godišnji Monchi je ostajao vjeran svom klubu u kojem je još od juniorskih dana, no očito je negdje puklo.

Gotovo svi euro velikani bili su zainteresirani da dovedu jednog od najboljih sportskih direktora u Europi. Čini se kako je tome sad blizu United kojem su prijeko potrebni dobri transferi nakon vrlo lošeg šopingiranja Louisa Van Gaala.

Upravo je on doveo Danija Alvesa, Adriana i našeg Ivana Rakitića, danas igrače Barcelone, a nekad Seville. Júlio Baptista, Seydou Keita, Carlos Bacca, Kevin Gameiro, Grzegorz Krychowiak, Éver Banega, Jevgen Konopljanka samo su neki od brojnih transfera kojima je podigao Sevillu.

I ne samo to, 'kralj transfera' kako mu tepaju ustrojio je u zadnjih 15-ak godina i odličnu školu u kojoj su nastali Sergio Ramos, Jesus Navas, José Antonio Reyes, Alberto Moreno i ostali…

Čini se kako je Jose Mourinho upravo napravio najveći transfer, a Manchester United možda i dobio blistavu budućnost.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider