Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u elitu

Roma dovodi veliko pojačanje: „Vučica“ sprema rusvaj, ruši Juve i napada Ligu prvaka

Roma će uskoro dobiti veliko pojačanje, ali ne na travnjaku nego u direktorskim uredima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ramón Rodríguez Verdejo, daleko poznatijeg kao Monchi, odlučio je napustio Sevillu. Prema informacijama španjolskog Asa, bivši vratar Seville i njezin dugogodišnji sportski direktor prelazi u Romu. Podsjetimo, on je već prije nekoliko mjeseci objasnio zašto bi želio živjeti u Parizu ili Rimu, a na kraju je, kao što se i očekivalo, izabrao talijansku metropolu.

Monchi se na Sanchez Pizjuanu profilirao u možda i najboljeg sportskog direktora na svijetu. Nebrojeno puta se dokazao kao menadžer koji rijetko griješi s kupovinom pojačanja i srebro pa i broncu nerijetko pretvara u zlato. Mnogi su uvjereni da je upravo Monchi najzaslužniji za Sevillin uzlet u posljednjih desetak godina pa stoga ne čudi što je u međuvremenu postao iznimno tražena „roba“ na tržištu.

Traži li su ga mnogi veliki klubovi, spominjali su se Manchester United i Everton pa čak i Real Madrid, no čini se da se Monchi na kraju ipak odlučio za Romu, kako se i spekuliralo još prije nekoliko tjedana.

Sevilla je htjela zadržati Monchija do kraja sezone, no njemu to nije odgovaralo, jer se želi što bolje pripremiti za ljetni prijelazni rok. Monchi je navodno sve dogovorio s predsjednikom Rome i američkim milijarderom Jamesom Pallottom, koji je pristao na ono što nisu Manchester United i Everton, a to je isplatiti Sevilli odštetnu klauzulu od pet milijuna eura. Na ljeto bi ona bila upola manja, ali iz spomenutog razloga Pallotta i Monchi su se dogovorili da prijeđe u Rim već u zimskom prijelaznom roku.

Pallotta je navodno zajamčio Monchiju neovisnost i gotovo odriješene ruke u biranju pojačanja. Budući da je Roma financijski osjetno jača od Seville, Monchi će imati širi manevarski prostor i šansu da dovodi još kvalitetnije igrače. Dolazak Monchija, uz izgradnju novog stadiona, dokaz je rasta rimskog kluba na svim poljima i dobar je znak da bi se Roma uskoro mogla vratiti u europski razred elitnih klubova.

Ako Monchi bude na tragu onog što je radio u Sevilli, Roma bi u dosta kratkom roku mogla značajno profitirati i pozicionirati se kao ozbiljan igrač na europskoj sceni. U prijevodu to znači da bi Roma mogla puno ozbiljnije konkurirati Juventusu u Italiji, a u dogledno vrijeme možda napasti i Ligu prvaka, što u ovom trenutku realno nije kadra.

Početkom i sredinom 80-ih Roma je važila za jedan od najjačih europskih klubova. Iz tog vremena datira i njezin najveći europski uspjeh. Nakon što je 1983. osvojila talijansko prvenstvo, Roma je 1984. poražena u finalu Kupa prvaka, na svojem Olimpicu izgubila je od Liverpoola nakon izvođenja jedanaesteraca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider