Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu Fiorentina

Milijuni Hajduku i prije utakmice: Everton poslao ponudu za Kalinića!

Kao i prije tri godine, Hajduk bi u odlučujućem boju za Europsku ligu moglo napadati njegovo dijete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Everton želi Nikolu Kalinića i poslao je Fiorentini službenu ponudu u iznosu od 25 milijuna eura!

Klub iz Liverpoola, protiv kojeg će u play-offu Europske lige igrati Hajduk, i dalje je u potrazi za klasičnim centarforom nakon prodaje Romelua Lukakua Manchester Unitedu, a menadžer Ronald Koeman ne želi gubiti vrijeme te je višetjedni interes pretvorio u ponudu na koju Fiorentina mora odgovoriti.

Milan je dugo figurirao kao glavni kandidat za dovođenje Kalinića, ali Rossoneri imaju probleme s bankovnim jamstvima pa Fiorentina nije htjela riskirati da ostane bez najboljeg igrača i ktome mora čekati da dobije ono što joj pripada.

Ali to povuci-potegnu između Milana i Firence pokušat će iskoristiti Everton, što cijeloj priči daje dodatnu draž jer bi se moglo dogoditi, kao i prije tri godine, da napad Hajdukova suparnika u okršajima za ulazak u skupinu Europske lige predvodi – dijete Hajduka.

Već je jednom zaustavio Hajduk na putu prema Europskoj ligi

Naime, UEFA uoči play-offa dozvoljava registraciju jednog novog igrača do 24 sata prije početka prve utakmice, a Everton tog džokera čuva za Kalinića koji bi, u slučaju da se transfer realizira, trebao predvoditi napad Toffeesa protiv Hajduka, baš kao što je to vrlo uspješno činio za Dnjipro u ljeto 2014. godine.

Tada je u prvoj utakmici Hajduk poveo u Ukrajini, ali je Dnjipro upravo Kalinićevim golom izjednačio, a onda u finišu utakmice i došao do prednosti koju je obranio na Poljudu, plasirao se u skupinu te u konačnici otišao skroz do finala tog natjecanja gdje je poražen od Seville.

Ako Fiorentina prihvati ponudu Evertona i transfer bude realiziran, Kalinić će igrati protiv svog matičnog kluba kojemu će pripasti oko milijun eura na temelju FIFA-inog Fonda solidarnosti. Klubovima u kojima je igrač boravio od svoje 13. do 23. godine pripada pet posto od transfera, a Kalnić je najveći dio tog perioda proveo u Hajduku.

Idealan scenarij: Kalinić potpisuje za Everton nakon što ispadnu od Hajduka

Pored spomenutih milijun eura koje će doći u blagajnu od Kalinićeva transfera, Hajduk će od Evertona zaraditi i oko pet milijuna kuna samo od ulaznica, ako Poljud bude rasprodan u uzvratnoj utakmici, a po svemu sudeći hoće jer je više od 10.000 ulaznica prodano, a revanš na Poljudu je tek za 13 dana, 24. kolovoza.

Naravno, u Hajduku se nadaju da će Kalinić potpisati za Engleze, ali dovoljno kasno da ne bi imao pravo nastupa u oba ogleda play-offa. Novac od Fonda solidarnosti neće pobjeći, a šanse Splićana da mogu iznenaditi Everton ipak bi bile veće nego s Kalinićem na terenu u "krivom" dresu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider