Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni, Napoli, Sevilla...

Maribor iskoristio sjajan ždrijeb i plasirao se u Ligu prvaka!

Osim one na Rujevici, odigrane su još četiri utakmice play-offa Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski prvak Maribor plasirao se u Ligu prvaka pobjedom od 1:0 na domaćem terenu protiv Hapoel Beer Sheve.

Mariborčanima je nakon 2:1 poraza u Izraelu za plasman u Ligu prvaka bila dovoljna i minimalna pobjeda, a upravo nju su ostvarili u svom Ljudskom vrtu. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Mitja Viler u 15. minuti utakmice. Do kraja su izdržali, sačuvali svoju mrežu i nakon tri godine se ponovno plasirali u najprestižnije klupsko natjecanje svijeta.

Iskoristili su fantastičan ždrijeb koji ih je pratio od početka europske sezone - izbacili u drugom pretkolu Zrinjski, u trećem islandski Hafnarfjordur i sad najbolji izraelski klub.

Uz Maribor i Olympiakos koji je eliminirao Rijeku, u Ligi prvaka igrat će i Celtic, Napoli te Sevilla.

Golijada u Kazahstanu

Celtic je protiv Astane sve riješio u prvoj utakmici kada je u Škotskoj slavio s 5:0. Uzvrat je ponudio pravu golijadu - završilo je 4:3 za Kazahstance koji će se morati zadovoljiti s igranjem Europske lige.

Napoli je, nakon 2:0 u prvoj utakmici, Nicu pobijedio i u drugom dvoboju s istim rezultatom.. Na Azurnoj obali u 48. minuti je Jose Callejon postigao prvi, a Lorenzo Insigne drugi pogodak za Talijane.

Sevilla je protiv Istanbul Basaksehira sve riješila s 3:1 pobjedom u Turskoj. Revanš je bio samo formalnost, a Španjolci su si mogli priuštiti nešto opušteniji pristup pa su tako Turci poveli u 17. minuti (strijelac Eljero Elia). U 52. je Sergio Escudero izjednačio, u 75. preokret donio Wissam Ben Yedder, ali Basaksehir preko Edina Višće u 83. minuti dolazi do izjednačenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider