Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer svih transfera

Messi dobio "sumanutu" ponudu: Odluka života! Ovo se više neće ponoviti

Španjolsku i Englesku zapljusnuo je novi val spekulacija oko mogućeg odlaska Lionela Messija iz Barcelone i prelaska u jedan od engleskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Mirror plasirao informaciju da Manchester City sprema „napad“ na Lionela Messija, španjolska radio postaja COPE tvrdi da je došla do saznanja kako je Pep Guardiola naložio Ferranu Sorianu i Txikiju Begiristainu da krenu u akciju prije nego što Argentinac potpiše novi ugovor s Barcelonom.

Cijela operacija mogla bi stajati Manhcester City oko 250 milijuna eura. Engleski klub navodno igra na kartu Messijevih problema sa španjolskim poreznim vlastima.

Navodno je Messiju dozlogrdilo da ga progone i želi promijeniti državu, odnosno naći klub koji mu može osigurati sigurnost i mir. Messi je navodno nezadovoljan i odnosom Barcelone jer smatra da ga nije dovoljno zaštitila pred poreznim vlastima.

Barcelona nema novca za sve zvijezde

Drugi je razlog Barcelonini problemi s financijama. Bez obzira što je potpisala nove sponzorske ugovore s Nikeom i japanskim Rakutenom, u Manchester Cityju procjenjuju da Barcelona nema dovoljno novca da pokrije sve prohtjeve svojih zvijezda. Samo novi Neymarov ugovor „pojest će“ tri četvrtine sponzorskog ugovora s Rakutenom, a gdje su još Luis Suarez, Andres Iniesta, Gerard Pique, Ivan Rakitić i ostali Barcelonini prvotimci koji traže značajne povišice.

Malo nakon što je COPE objavio ove spekulacija pojavila se nova bombastična glasina u španjolskim medijima. Navodno je Adidas odlučio uplesti se u igru i prebaciti Messija u redove Manchester Uniteda. Njemačka tvrtka glavni je Messijev sponzor dok je Nike sponzor Barcelone. Nijemci navodno ulaze u rat s američkom kompanijom i prvi cilj im je „izbaviti“ Messija iz kluba koji nosi Nikeove dresove te ga prebaciti u jedan od velikih klubova pod svojim sponzorstvom.

Adidas nudi Messiju 100 milijuna eura bonusa da prijeđe u Manchester United?

Kako je Adidas uložio enormna sredstva u sponzorski ugovor s Manchester Unitedom, a „crveni vragovi“ nikako da prorade, Nijemci traže modus kako da im pomognu i vrate ih na stare staze slave, jer to im je u poslovnom interesu. 

Budući da Jose Mourinho i cijela četa novih pojačanja nisu pokrenuli stvari nabolje, na Old Traffordu su već očajni, pa su navodno čelnici Manchester Unitedu i Adidasa zaključili da je jedina koliko toliko sigurna opcija povratka u sami vrh dovođenje Messija. Naravno da bi to bilo sjajno za obje strane i s marketinške strane. Posve je jasno da je cijena takvog pothvata golema, ali čini se da su spremni to platiti i imaju aduta u rukavu.

Adidas je spremio "nemoralnu ponudu" za Messija. Navodno je spreman isplatiti Messiju nevjerojatnih 100 milijuna eura bonusa da prihvati transfer u Manchester United, dok bi mu engleski klub osigurao plaću od 50 milijuna eura bruto godišnje. Uz sve to mu jamči da neće imati nikakvih problema s poreznim vlastima, dok mu Adidas priprema i doživotni sponzorski ugovor.

Messi na potezu

Jedini uvjet Manchester Uniteda i Adidasa je da Messi ne potpiše novo produženje ugovora s Barcelonom jer bi u tom slučaju cijela operacija stajala znatno više i ne bi mogao dobiti spomenuti bonus. Naime, ako Messi ne produži, Manchester United neće morati isplatiti svih 250 milijuna eura odštetne klauzule, računaju da će to biti barem upala manje, pa bi Messi dobio 100 milijun bonusa. Dakle, cijela operacija ne bi smjela stajati Manchester United i Adidas u prvoj godini Messijeva ugovora više od ukupno 300 milijuna eura (odšteta Barceloni + bonus i plaća Messiju).

Čini se da su Manchester United i Adidas našli način kako da ozbiljno zaintrigiraju Argentinca i raspale maštu navijača engleskog velikana.
Kako god, „crv sumnje“ je ubačen na Camp Nou. Činjenica je da pregovori između Messija i Barcelne nisu zaključeni i da još ništa nije potpisao. Argentinac je na potezu. Ovo je odluka karijere.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider