Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonija ga čeka

Prvi susret Messija i njegovog nasljednika: Navijači Barce sanjaju o njemu

Messi i igrač koji se spominje kao njegov nasljednik se prvi put susreću u četvrtfinalu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije pojave Lea Messija argentinski je nogomet bio u stalnoj potrazi za nasljednikom Diega Maradone. Mnogim su igračima na leđa stavljali taj teret, ali jedini koji ga je mogao nositi na leđima je bio Messi. On je uveo argentinski nogomet u novu eru – eru potrage za novim Messijem.

Prvi koji se spominje kao njegov nasljednik u Argentini, ali možda i u Barceloni, je Paulo Dybala. 23-godišnji igrač Juventusa će se u susretu četvrtfinala Lige prvaka prvi put susresti s igračem s kojim ga uspoređuju i kojega mnogi već vide kao njegovog nasljednika u Barceloni.

''Svi navijači Barcelone sanjaju o Dybali kao Messijevom nasljedniku'', rekao je Tues Bianchi, novinar španjolskog Sporta, za talijanske medije uoči njihovog susreta u Ligi prvaka.

''Savršeno bi se uklopio u Barcelonu. Prirodno je talentiran, a iako je jako mlad spreman je za velike klubove poput Barcelone'', rekla je legenda Barcelone Xavi.

Njihov početak reprezentativne karijere je nevjerojatno sličan

O njegovom se transferu u Barcelonu već dugo špekulira. Barcelona ga je kontaktirala još dok je bio igrač Palerma, ali on je tada izabrao Juventus. Bilo je to ljeto nakon finala Lige prvaka Juventusa i Barcelone u kojem su Katalonci slavili 3-1, a sada je došao trenutak da Dybala odigra utakmicu protiv kluba u koji su ga mnogi već preselili.

Zanimljivo, s Messijem je odigrao samo jednu utakmicu. Dogodilo se to u kvalifikacijskoj utakmici protiv Urugvaja u kojoj je Dybala dobio crveni karton, nakon čega je teren napustio u suzama koje su tekle i u svlačionici. Gotovo identičan početak reprezentativne karijere je imao i Messi koji je u debiju protiv Mađarske dobio crveni karton samo dvije minute nakon ulaska u igru.

Dybala uoči susreta odbija bilo kakve usporedbe s Messijem i naglašava kako ne želi biti njegov nasljednik.

''Ljudi moraju znati da sam ja Dybala i da to želim biti i u budućnosti. Razumijem usporedbe i očekivanja Argentinaca, ali ne želim biti novi Messi. Samo je jedan Messi, a također postoji i samo jedan Maradona,'' rekao je Dybala, dodavši kako ga poštuje i kako želi, poput njega, osvojiti Ligu prvaka. Da bi to ostvario, morat će biti na najvišoj razini u četvrtfinalu protiv Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider