Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upitnik i iznad trenera

Leicester dvije godine nakon povijesne titule: Mahrez odlazi, Vardyju nude ludu plaću

Nema tog novca koji fantastičnog Alžirca više može zadržati na King Power stadionu.

Prije dvije godine Leicester je šokirao cijeli nogometni svijet i senzacionalno osvojio naslov prvaka Engleske.

Od početka do kraja su te sezone dominirali Premierligom i, suprotno očekivanjima mnogih, nisu posustali u završnom dijelu sezone. Otišli su do kraja i ispisali jednu od najljepših priča u povijesti nogometa, a uz trenera Claudija Ranierija dvojica najzaslužnijih za taj veličanstveni uspjeh bili su Jamie Vardy i Riyad Mahrez.

Engleski napadač i alžirsko krilo i dalje su u Leicesteru (za razliku od Dannyja Drinkwatera i N'Goloa Kantea koje je u međuvremenu kupio Chelsea), ali su se njihove karijere našle na prekretnicama po završetku sezone koju su Lisice okončale na devetom mjestu.

City plaća 86 milijuna eura za Mahreza

Krajem zimskog prijelaznog roka Mahrez je trebao prijeći u Manchester City, ali je tada Leicester u posljednji trenutak stopirao transfer. Htio je on i prije toga otići jer su se brojni veći i bogatiji klubovi zanimali za njega, ali su u klubu uvijek nekako pronalazili način da ga nagovore na ostanak.

Ovog puta ništa im neće pomoći jer City je, pišu engleski mediji, odlučio isplatiti 75 milijuna funti Lisicama kako bi ga pristali prodati. Tih nešto više od 86 milijuna eura zadovoljit će apetite čelnika Leicestera, a istovremeno ne bi trebalo biti problema u dogovoru Mahreza i Cityja glede godišnje plaće.

Vardyju povišica od 50 posto

U međuvremenu, Jamieja Vardyja ponovno su počeli opsjedati jači klubovi pa mu je Leicester poslao ponudu za novi ugovor. Vardy se trenutno nalazi na pripremama engleske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, u minuloj sezoni je zabio 23 gola, a ugovor koji trenutno ima vrijedi do ljeta 2020. godine.

Vardy je u siječnju ove godine proslavio 31. rođendan i ovo ljeto mu je možda i zadnja prilika u karijeri za odlazak u neki veći klub. Znaju to i u Leicesteru pa su mu ponudili tjednu plaću od 120 tisuća funti (138 tisuća eura). Vardy je već sad najplaćeniji igrač Leicestera s tjednom plaćom od 80 tisuća funti, ali klub mu nudi veliku povišicu i ugovor do ljeta 2021. godine što bi praktički značilo da će do kraja karijere ostati u klubu koji ga je lansirao među zvijezde.

Što će biti s Puelom?

Nisu Mahrezov odlazak i Vardyjev ugovor jedini problemi s kojima se Leicester trenutno suočava. Ne zna se hoće li na klupi ostati Claude Puel koji ih je preuzeo u listopadu prošle godine u teškoj situaciji i uspio je izboriti glavni cilj - ostanak u društvu najboljih.

Puel za razliku od Vardyja i Mahreza nema unosnije ponude s drugih adresa već u Leicesteru dvoje je li on čovjek koji bi ih trebao povesti u reizgradnju momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider