Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovač poražen u debiju

VIDEO Pogledajte sjajan gol Kramarića: Hrvat srušio četvrtfinalistu Lige prvaka

Hoffenheim je golom Andreja Kramarića pobijedio Woflsburg 1:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zahvaljujući pogotku hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića nogometaši Hoffenheima ostvarili su važnu domaću pobjedu 1-0 nad Wolfsburgom, dok je frankfurtski Eintracht poražen s 0-3 na gostovanju u Moenchengladbachu, u debitantskom trenerskom nastupu Nike Kovača u Bundesligi.

Kramarić je već u 3. minuti zatresao mrežu Wolfsburga, kad je s lijeve strane ušao u gostujući kazneni prostor, odlično se varkom oslobodio čuvara i preciznim udarcem s desetak metara pogodio suprotan kut.

Hrvatski reprezentativac je doveo Hoffenheim u poziciju za povećanje vodstva, kad je u 57. minuti izborio kazneni udarac padom u šesnaestercu Wolfsburga, iako je usporena snimka pokazala da nije bilo kontakta između njega i vratara Casteelsa. No, kapetan Hoffenheima Kevin Volland nije iskoristio najstrožu kaznu, jer je belgijski čuvar mreže zaustavio njegov udarac.

Hoffenheimu je u borbi za opstanak na ruku išao i uvjerljiv poraz Eintrachta na čijoj je klupi debitirao bivši hrvatski izbornik Niko Kovač. No, gostovanje u Moenchengladbachu mu neće ostati u dobrom sjećanju. Pogocima Stindla (36), Raffaela (53) i Dahouda (79) domaća Borussia je stigla do uvjerljive pobjede i povratka na 4. mjesto ljestvice.

Nakon nepotpunog 26. kola u vodstvu je Bayern sa 63 boda i utakmicom manje, druga je Borussia Dortmund s 58 bodova i utakmicom manje, a treća Hertha ima 45 bodova. Na začelju su Eintracht i Hoffenheim s 24 boda te Hannover sa 17 bodova, koji se praktično već oprostio od prvoligaškog društva nakon današnjeg domaćeg 0-2 poraza od Koelna.

Bundesliga - 26. kolo:

Hoffenheim - Wolfsburg 1-0

Borussia M. - Eintracht 3-0

Hannover - Koeln 0-2

Darmstadt - Augsburg 2-2

Ingolstadt - Stuttgart 3-3

Bayern - Werder (18.30)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider