Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srna: Kao protiv Italije

Kovač najavio Modrića u prvih 11: Vjerujem da može izdržati svih 90 minuta!

Izbornik i reprezentativci mogu se u potpunosti koncentrirati na Norvešku nakon što je održana press konferencija i odrađen posljednji trening.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Oni su mlada i talentirana ekipa koja je poslije poraza od Italija promijenila stil igre. Odegaard im je glavna zvijezda, ali zapravo je glavna zvijezda njihova cijela ekipa jer su odlično organizirani, svi se brane i svi napadaju", istaknuo je izbornik Niko Kovač na press konferenciji uoči pete utakmice u kvalifikacijama za Euro.

"Znamo koje su im slabe točke, pokušali smo to ukazati i našim igračima kroz ovih nekoliko treninga i nadam se da ćemo što prije povesti", dodao je Kovač.

Kovač: Neka atmosfera bude prava navijačka

Nakon uvoda prvo pitanje uslijedilo je o Luki Modriću i njegovom zdravstvenom stanju.

"Mislim da je bolje da krene od prve minute, a optimističan sam po pitanju njegova stanja, mogao bi izdržati cijelu utakmicu."

Izbornik je pozvao navijače reprezentacije da u što većem broju pohode Maksimir. Čini se kako bi mu se želja mogla ispuniti budući da je već do petka prodano 15 tisuća ulaznica...

"Baš kao što je rekla naša predsjednica, svi mi moramo pokazati odgovornost prema državi. Volio bih da atmosfera bude prava, navijačka", nada se Kovač.

Norveške novinare najviše je zanimalo što izbornik Kovač misli o 16-godišnjem norveškom čudu od djeteta Martinu Odegaardu.

"Pratio sam priču oko njega. On je talenat poput našeg Alena Halilovića. Ima odličnu lijevu nogu i dobru tehniku. Još je mlad i mora se dokazati u seniorskom nogometu, no mogao bi postati velika zvijezda ne samo norveškog nogometa", poručio je Kovač.

Srna: Moramo biti agresivniji od Norvežana

Kapetan Darijo Srna za reprezentaciju je odigrao na desetke ovakvih utakmica, kad na Maksimir dolazi protivnik koji nije bezazlen, ali protiv kojeg je Hrvatska ipak favorit.

"U dobroj smo seriji, a vidim da je prodano dosta ulaznica, veselim se utakmici i nadam se da ćemo odigrati jednako dobro kao protiv Italije. Nema sumnje da će biti teško, ali mi smo ti koji igramo pred svojim navijačima i moramo biti agresivniji od Norvežana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider