Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Putokaz i ostalima

"Klubovi koji odbijaju biti dio močvarne infrastrukture" ispisali novu lijepu stranicu suradnje

Više od tri godine traje veliko prijateljstvo klubova koji funkcioniraju po istom modelu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Varteks uplatio je 7500 kuna za mjesto u tematskom parku koji će se graditi kod stadiona Poljud i na taj način dao novu dimenziju prijateljstvu koje, poručuju iz udruge Naš Hajduk, "nadilazi epitet sportsko".

Na taj je način nastavljeno veliko prijateljstvo između Varaždinaca i Splićana, započeto u jesen 2014. godine nakon neodigranog derbija Dinamo - Hajduk. Varteks je tad odlučio javno djelovati i jedini su oni (javno) izrazili podršku Hajduku koji je odbio istrčati na travnjak Maksimira solidarizirajući se s sa svojim navijačima.

Nekoliko mjeseci kasnije Hajduk je uzvratio tako da je došao u Jalkovec odigrati prijateljsku utakmicu s Varteksom.

Potom su iz udruge Naš Hajduk odlučili uplatiti 1911 kuna Varteksu kad su bili u teškoj financijskoj situaciji, a ovog je siječnja odigran i novi prijateljski dvoboj, ovog puta na Poljudu pred nekoliko tisuća navijača. Na ulazima na Sjever i Istok Poljuda bile su tada postavljene kutije s donacijama te su navijači Hajduka prikupili oko 40.000 kuna za Varteks.

"Može se kazati da će se suradnja dvaju timova koji odbijaju biti dio močvarne infrastrukture, kao i njihovih navijača, nastaviti", poručili su iz udruge Naš Hajduk nakon ovog poteza Varaždinaca.

Hajduk i Varteks klubovi su jednakog identiteta, kod jednih i drugih okosnica kluba su navijači odnosno članovi koji i biraju Nadzorni odbor, prema modelu koji odlično funkcionira u velikom broju klubova u Njemačkoj, Španjolskoj i još nekoliko europskih zemalja.

Što se tematskog parka tiče, njega će izgraditi udruga Naš Hajduk, a svoje ime na posebno dizajniranim pločicama na slovima s natpisom Hajduk naći će svi oni navijači koji u prikupljanju novca za otkup dionica, u sklopu projekta 'Za sva vrimena' doniraju barem 7500 kuna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider