Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Temelj za moćne Redse

Klopp dodaje gas: Liverpool nakon rekorda kreće po tri mlada superstara

Karizmatični Nijemac na klupi velikana s Anfielda ne miruje ni nakon što je potvrdio najveći transfer u povijesti kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spektakularni transfer Virgila van Dijka iz Southamtpona u Liverpool i dalje je glavna vijest s nogometne tržnice. Nizozemac je postao najskuplje pojačanje u 125 godina postojanja slavnog kluba s Anfielda, a ujedno i najskuplji obrambeni igrač u povijesti nogometa.

I dok jedni tvrde kako je Van Dijkova cijena pretjerana, drugi rezoniraju kako je napravljen pravi posao za sve strane - igrača koji će se okušati na višoj razini, Liverpool koji je dobio pravo pojačanje i Southampton koji je dobro naplatio odlazak nezadovoljnog nogometaša.

U međuvremenu, iz engleskih medija stižu najave kako Jurgen Klopp neće stati na dovođenju Van Dijka već na meti ima trojicu igrača istog godišta (1995.) koje vidi u svojim dugoročnim planovima.

Nova "krađa" iz Schalkea

Prvi je onaj do kojeg bi mogao i najlakše doći - Leon Goretzka - kojemu na kraju sezone istječe ugovor sa Schalkeom i mogao bi u Liverpool doći bez odštete, baš kao i Joel Matip ovog ljeta iz istog kluba.

Ovaj njemački reprezentativac prototip je modernog veznjaka i žele ga brojni veliki klubovi. Već je demantirao kako je sve dogovorio s Bayernom i kroz par dana moći će stupiti u pregovore sa svima koji bi ga htjeli dovesti bez odštete na ljeto. Naravno, nije isključena mogućnost ni da Goretzka ode već sad u siječnju, ukoliko ga Schalke poželi prodati i izvući koliko-toliko pristojnu odštetu kad se već doveo u ovakvu situaciju.

Srpski as košta 100 milijuna eura

Još jedan izvrsni veznjak, Sergej Milinković-Savić iz Lazija, Kloppova je želja. Tu će stvari ići nešto teže je 22-godišnji Srbin ima ugovor s rimskim klubom do ljeta 2022., a odštetni zahtjev postavljen je na vrtoglavih 100 milijuna eura. Naravno, kao i u slučaju Goretzke, u igri su i drugi klubovi velike platežne moći (Manchester United, Juventus...).

Treći Kloppov pick je Thomas Lemar iz Monaca, francuski reprezentativac koji bi već u siječnju mogao na Otok poput donedavnih suigrača Bernarda Silve i Benjamina Mendyja (potpisali za Manchester City), Tiemouea Bakayoka (Chelsea).

Lemara je u završnici ljetnog prijelaznog roka pokušao dovesti Arsene Wenger u Arsenal ali nije uspio.

Sad će to pokušati učiniti Liverpool kojeg bi taj angažman mogao stajati nekoliko desetaka milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider