Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraća se na Bernabeu

VIDEO Veliki talent Reala oduševio Kovača i Njemačku: Evo kako je „ukočio“ Halilovića

Stoper Eintrachta Jesus Vallejo oduševio je Njemačku, dok je Alen Halilović za sada daleko ispod očekivanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jesus Vallejo najugodnije je otkriće na startu nove sezone Bundeslige, dok je Alen Halilović veliko razočaranje, pišu njemački i španjolski mediji.
Kao „lajt motiv“ uzimaju detalj s utakmice prošlog kola kada je Vallejo elegantno zaustavio Halilovića dok je ovaj jurišao prema golu gostiju.

Eintracht je na kraju „isprebijao“ HSV u Hamburgu s 3:0, a Halilović je zamijenjen već na poluvremenu. HSV je katastrofalno krenuo u sezonu, trenutačno je posljednji s tek dva boda u osam kola, dok je Eintracht sedmi sa 14 bodova.

S obzirom da se Eintracht prošle sezone jedva spasio od pada u 2. ligu, može se reći da u Frankfurtu cvatu ruže, dok je Hamburg u potpunoj depresiji. Halilović je posebice na udaru njemačkih medija, izložen je oštrim kritikama. Kad je ljetos stigao iz Barcelone, s velikim nadama dočekan je u Hamburgu. Od njega se puno očekivalo, najavljen je kao jedan od najvećih svjetskih talenata u svojem uzrastu, no za sada nije opravdao očekivanja pa je razočarenje tim veće.

S druge strane, mlađahni stoper Reala (19) briljira na posudbi kod Nike Kovača u frankfurtskom Eintrachtu. Kapetan španjolske U-19 reprezentacije koja je prošle godine osvojila Europsko prvenstvo impresionirao je njemačke medije, ali i bivšeg hrvatskog izbornika.
„Nikada nisam vidio takvog igrača, ni kao trener ni kao igrač.

Taj je momak skandalozno dobar“, prilično bombastično ispalio je Kovač i zacijelo pretjerao, no Valleja ovih dana obasipaju pohvalama sa svih strana.
Prestižni magazin Kicker ocijenio je njegove igre vrhunskim te ga je proglasio jednim od najbolji igrača Bundeslige u dosadašnjem tijeku sezone.

„Trenutačno je naš najbolji nogometaš. Vallejo mi u mnogome olakšava posao“, ističe Kovač koji s Eintrahctom radi sjajan posao.
Vallejove igre nisu prošle nezapaženo u Madridu. Španjolski mediji pišu kako Real već razmišlja da ga vrati s posudbe.
„Moj je cilj da zaigram za Real, ali nije korektno da pričam o Realu dok sam u Frankfurtu. Moram se koncentrirati na Eintracht i kako da igram što bolje dok sam ovdje“, otkrio je Vallejo prije nekoliko dana u razgovoru za madridski As.

Riječ-dvije progovorio je i Kovaču.
„Naš trener je vrlo zahtjevan, traži veliku disciplinu, ali zna što radi i pod njegovim vodstvom svi napredujemo, što pokazuju i naši rezultati.“

Real je kupio Valleja 2015. od Zaragoze za 6 milijuna eura, te ga je ostavio još jednu sezonu na posudbi u klubu iz Aragonije, a nakon toga ga je poslao u Frankfurt. Na Waldstadionu su izrazili želju da ga zadrže još jednu sezonu. Navodno idućih dana s tim prijedlogom u Madrid stiže Fredi Bobic, sportski direktor nekoć velikog njemačkog kluba koji je posljednjih petnaestak godina daleko od stare slave, ali za sada pod vodstvom Kovača dobro gura i ne bi trebao strepjeti za ostanak u ligi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider