Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Da mi je netko rekao ovo..."

Slaven Belupo doveo igrača koji je igrao s Messijem u Guardiolinoj Barceloni!

Prvoligaš iz Koprivnice doveo je igrača od kojeg očekuju veliki doprinos u nastavku sezone.

Hrvatski nogometni prvoligaš Slaven Belupo doveo je u svoje redove igrača koji je pune tri godine igrao za Barcelonu, u periodu kada je trener katalonskog ponosa bio Pep Guardiola.

Jeffren Isaac Suarez Bermudez potpisao je ugovor za koprivnički klub u trajanju do ljeta 2021. godine, a pravo nastupa za Farmaceute imat će već u subotu kad u Podravinu stiže Hajduk.

"Da mi je netko rekao prije 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj ne bih mu vjerovao, ali zato je nogomet najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i što je pred tobom. Sretan sam što sam potpisao za Slaven Belupo i obećajem da ću svakodnevno davati svoj maksimum. Trebat će mi nekoliko dana i treninga s momčadi da 'ulovim konce' i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio što očekuje od mene, a ja znam što mogu najbolje. Radom i odricanjem stizat ćemo do dobrih rezultata", poručio je novi krilni napadač Slaven Belupa nakon potpisa ugovora.

Sa 16 godina stigao u La Masiju

Jeffren Suarez, kako ga najčešće zovu, rođen je 20. siječnja 1988. u Ciudad Bolivaru u Venezueli. Kad je imao samo godinu dana, njegova obitelj se preselila u Španjolsku, na Kanarske Otoke, gdje je Jeffren i počeo igrati nogomet. Tenerife su bile njegov prvi klub, ali u dobi od 16 godina zamijetili su ga skauti Barcelone i pozvali da prijeđe u njihovu čuvenu omladinsku školu La Masiju.

Tamo je 2008., u dobi od 20 godina, priključen prvoj momčadi u kojoj se zadržao pune tri godine. Bila je to ona zlatna generacija Barce s Guardiolom na klupi, gdje su na terenu glavnu riječ imali Lionel Messi, Xavi i Andres Iniesta. Suarez je u razdoblju od 2008. do 2011. za prvu momčad Barcelone upisao 34 nastupa, uz tri pogotka i tri asistencije.

Zabio Realu u onoj veličanstvenoj Barcinoj petardi

Najzvjezdaniji trenutak svoje karijere Jeffren je doživio 29. studenog 2010., kada je postigao pogodak Real Madridu u onom El Clasicu u kojem je Barcelona s 5:0 demolirala Kraljevski klub. Bio je precizan u 90. minuti, za konačnih 5:0.

Osim za Barcelonu, igrao je u seniorskoj karijeri i za Sporting Lisabon, Valladolid, Eupen, Grasshoppers i AEK Larnacu.

U Slaven Belupu Jeffrena Suareza očekuje zanimljivo i intenzivno proljeće jer Koprivničani još uvijek nisu potpuno sigurni u očuvanje prvoligaškog statusa, a uz to su i u igri za Kup u kojemu će u polufinalu, koje se igra na jednu utakmicu, ugostiti Lokomotivu (drugi polufinalni par čine Rijeka - Osijek).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider