Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gdje su ljudi?

Jad i bijeda: Pogledajte sumorne brojke o gledanosti HNL-a

Iza nas je 24. kolo Hrvatske Telekom Prve lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

HNL ulazi u posljednju trećinu sezone. U vikendu koji je iza nas odigrano je 24. od 36 kola, pred mizerno malim brojem gledatelja. Na pet susreta 24. kola okupilo se samo 11.750 gledatelja, što daje prosjek od 2350 po utakmici.

Kolo je otvoreno u petak dvobojem Rudeš – Inter Zaprešić na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, a tom dvoboju nazočio je, vjerovali ili ne, samo 91 gledatelj.

Iduća utakmica bio je subotnji sraz Slaven Belupa i Hajduka u Koprivnici, gdje se, unatoč suludim i diskriminatornim odlukama, okupilo 2483 navijača.

Istru 1961 i Goricu u Puli pratila su 892 gledatelja, Osijek i Lokomotivu u Gradskom vrtu njih 2098, dok se u derbiju kola Dinamo - Rijeka na Maksimiru okupilo njih 6186.

Iduće kolo spašavaju Hajduk i miniderbi na Rujevici

U idućem kolu ukupna brojka sigurno će biti veća od tih 11.750, a glavni je razlog taj što će Hajduk igrati na Poljudu. Splićani dočekuju posljednjeplasirani Rudeš i premda će na toj utakmici zbog kazne disciplinskog suca biti zatvorena sjeverna tribina, očekivuje se da će se na stadionu okupiti veliki broj gledatelja za hrvatske prilike.

Iznadprosječna brojka navijača za standarde HNL-a mogla bi biti i na Rujevici na dvoboju drugoplasirane Rijeke i trećeplasiranog Osijeka, kao i u Velikoj Gorici, gdje će najugodnije iznenađenje ove sezone Gorica ugostiti vodeći Dinamo.

Za susrete Inter Zaprešić – Istra 1961 i Lokomotiva – Slaven Belupo teško je davati bilo kakve prognoze...

Parovi 25. kola:

PETAK
18:00 Inter Zaprešić – Istra 1961

SUBOTA
15:00 Lokomotiva – Slaven Belupo
17:30 Hajduk – Rudeš

NEDJELJA
15:00 Gorica – Dinamo
17:30 Rijeka – Osijek

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider