Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovaču prijeti otkaz

Izgledalo je kao da igrači bojkotiraju izbornika. Je li doista tako?

Kovač je načelno preuzeo objektivnu odgovornost kao izbornik, ali kad god je od načela prešao na konkretne stvari, tada bi krivicu za posljednje rezultate sveo na igrače, na manjak želje, zalaganja, i provođenja njegovih ideja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što se od početka kvalifikacija činilo kao sigurna plovidba prema Francuskoj, pretvorilo se u neočekivanu oluju i potencijalni brodolom hrvatske reprezentacije. Nakon poraza u Oslu, Vatreni su pali na 3. poziciju u skupini i uoči dvije posljednje utakmice ozbiljno im prijeti neizvjesnost dodatnih kvalifikacija.

Hrvatska igrala kao da joj je taktiku složio Norvežanin: Izborniče, ne čekajte otkaz...

Kako izravno do Eura: Hrvatska u rukama Italije ili Prosinečkog

Čitatelji GOL.hr-a Kovaču okrenuli palac dolje: Mora otići čak i da izbori Euro

Ugledni svjetski mediji raspisali se o 'sukobu' Modrića i Kovača

Hrvatska Nike Kovača igra loše, a očito je i da su odnosi između izbornika i glavnih igrača daleko od idealnih. Umjesto dodatne motivacije nakon kiksa u Azerbajdžanu, dokazivanja klase, i povratka na siguran put prema Euru, Hrvatska je na gostovanju u Norveškoj odigrala još jednu katastrofalnu utakmicu.
Mario Mandžukić nastavio je s promašajima. A kapetan Darijo Srna dva puta je dopustio da ga na isti način nadigra ofenzivac švedskog Malmöa, po imenu Jo Inge Berget.

Izbornik Niko Kovač nakon takve utakmice optužio je igrače: da je njihovo ne-zalaganje glavni razlog poraza! Nakon nule u Azerbajdžanu, branio ih je. A ovaj put kaže: trebao je i prije biti oštriji!
Nakon takvih riječi, jasno je da je ključna dvojba ova: ili Kovač igrače može dovesti u red, ili njihov odnos više nema budućnosti. A nakon utakmice su već proveli par sati u hotelu i zrakoplovu.
Zato će se o tome govoriti na Izvršnom odboru HNS-a u srijedu. Jedna od tema bit će i povjerenje izborniku.

Pad u igri jest strašan i mora se zaustaviti

A sadašnjost izgleda ovako, i nije nimalo obećavajuća. Čisto bodovno, situacija i nije tako strašna. Ali pad u igri jest strašan i mora se zaustaviti. Dosta toga može se iščitati iz činjenice da niti predsjednik Davor Šuker, niti neki drugi važni ljudi u HNS-u, nisu stali u obranu Nike Kovača, koji se u ovom trenutku nalazi pod pravom salvom kritika javnosti. Vjerujem da članovi Izvršnog odbora već sada znaju hoće li ga prekosutra podržati ili neće. Pa ako je odluka "DA", tada bi se u ovakvoj kriznoj situaciji očekivala promptna podrška! A nisu je dali! Dakle, smjena je zaista realno moguća.

Treba li Niko Kovač i dalje voditi hrvatsku reprezentaciju?

Ukupno glasova:

S druge strane, ako su u HNS-u procijenili da im zaista trebaju ta dva dana pauze između Norveške i sjednice Izvršnog odbora, da im treba da se dojmovi slegnu, da se glave ohlade, i da još jednom procijene što je u ovom trenutku najbolje za hrvatsku reprezentaciju - tada bih u srijedu očekivao da će Kovač ipak ostati izbornik.

Modrić i izbornik nisu na istim pozicijama

Ono što dodatno otežava izbornikovu poziciju odnos je s glavnim igračima. Nakon sinoćnjih izjava Kovača i Luke Modrića, jasno je da baš i nisu na istim pozicijama. Kovač je načelno preuzeo objektivnu odgovornost kao izbornik, ali kad god je od načela prešao na konkretne stvari, tada bi krivicu za posljednje rezultate sveo na igrače, na manjak želje, zalaganja, i provođenja njegovih ideja.

A onda je njegov najbolji igrač - Luka Modrić - reagirao riječima da nema govora o njihovom nezalaganju, i tako izravno kontrirao izbornikovom viđenju stvari. Neki kolege sinoć u Oslu već na poluvremenu su mi rekli da im igra naših izgleda kao da bojkotiraju izbornika! Ne znam možemo li ići tako daleko, ali kad nemate jednoglasje kod trenera i njegovog najvažnijeg igrača, a u padu je i rezultat, e tada je situacija za izbornika vrlo klimava.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider