Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Navijali smo za njih, ali..."

"Trener koji ima ograničeni rok trajanja" dovodi Osijek na Maksimir: Mogu li iznenaditi Dinamo?

Nakon elitnog natjecanja Dinamo se vraća domaćem nogometu. U nedjelju ih očekuje susret protiv četvrtoplasiranog Osijeka kojeg vodi Ivica Kulešević, kojemu je za sada ipak produljen mandat na Osječkoj klupi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Lokomotive u devetom kolu HNL-a smijenjen je Dino Skender, a momčad Osijeka je privremeno preuzeo Ivica Kulešević.

Ipak, tijekom prošloga tjedna postao je 36. trener Osijeka u HNL-u. Za njega je to drugi mandat na klupi Bijelo-plavih. Iako situacija za Kuleševića nije baš idealna, stavio se u službu kluba i trenerski će posao odrađivati do daljnjega, a za početak mu je skinut prefiks v.d.

"Ništa se nije promijenilo od prvog dana od kada sam došao na ovu funkciju, radim svoj posao najbolje što znam i umijem, zajedno sa svojim suradnicima. Naravno da se uvijek spominju i neka druga imena, puno je već potrošeno na tu temu, ali ne bi se sad vraćao na jedno te isto", izjavio je Kulešević za Dnevnik Nove TV.

"Osijek ima ozbiljne europske ambicije"

Iako je trener koji ima "ograničen rok trajanja", taj se status, kaže, ne reflektira na igrače, a on itekako ima viziju na čemu treba raditi i kako želi da izgleda njegova momčad.

"Osijek ima ozbiljne europske ambicije. Želimo igrati otvoreno napadački, postizati više pogodaka, dominirati na svakoj utakmici. Kažem sigurno da 1-2 krilna igrača, još se malo pojačati u veznoj liniji. Najvažnije nam je da nam se ovi ozlijeđeni igrači vrate, jer je sad već poveći spisak."

Navijači Liverpoola doputovali u Genk umjesto u Gent (Foto: Facebook) Kakvi "majstori": Navijači Liverpoola umjesto u Genk doputovali u - Gent! divider

Od kad je na klupi zamijenio Skendera, s Osijekom je ubilježio dvije ligaške pobjede, 4:0 protiv Slaven Belupa i 2:1 protiv Gorice. Remizirao je kod Intera u Zaprešiću, dok je rutinsku pobjedu odnio jučer u osmini finala Kupa u Zadru.

"Čestitam Dinamu, ali sve što nam ponude rado ćemo uzeti"

A u nedjelju je novi veliki ispit za momčad, gostovanje u Maksimiru.

"Gledali smo u utorak jedan atomski Dinamo, ne samo gledali nego smo i navijali za njih. Sigurno najkvalitetnija momčad u 1. HNL. Čestitam im na svemu napravljenom do sada na velikom doprinosu, hrvtskom nogometu i hrvatskoj reprezentaciji. Međutim to je prvenstvena utakmica, a ja sam po prirodi optimista i uvijek se nadam dobrom rezultatu i doboj igri i što god nam bude ponuđeno rado ćemo uzeti", za kraj će Kulešević.

Utakmicom protiv Dinama u Maksimiru nastavlja se žestok tempo, jer Osijek će nakon toga u Gradskom vrtu ugostiti Rijeku, a onda putuje na Poljud Hajduku.

Zlatan Ibrahimović zabija u El Traficu (Foto: AFP) Kako je rastući derbi u SAD-u nadmašio čak i NBA spektakl: Zlatanov osobni okršaj protiv velikog rivala divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider