Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tehnologija prepoznavanja lica

Italija kreće u obračun s rasizmom: "Lovit ćemo ih jednog po jednog"

Talijanske nogometne vlasti u posljednje su vrijeme žestoko kritizirane kako nisu dovoljno učinile u borbi protiv rasizma i čini se kako su se sad odlučile na pravi način pozabaviti s ovim velikim problemom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi čovjek talijanske Serie A Luigi De Siervo najavio je žestoku borbu protiv rasizma na talijanskim nogometnim stadionima.

"U borbi protiv rasizma koristit ćemo i napredne tehnologije. Lovit ćemo rasiste jednog po jednog pomoću tehnologije prepoznavanja lica," poručio je Luigi De Siervo.

"Na našim stadionima postoje rasisti, a mi imamo nula toleranciju na rasizam i zato idemo po njih. Učinit ćemo to pomoću tehnologije. Zahvaljujući prepoznavanju lica, uhvatit ćemo odgovorne i osigurati da više ne mogu ući na stadion", dodao je.

Infantino pozvao na hitnu reakciju

Talijanske nogometne vlasti u posljednje su vrijeme žestoko kritizirane kako nisu dovoljno učinile u borbi protiv rasizma. Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino pozvao ih je da hitno riješe rasističke ispade na stadionima jer je rasizam u talijanskom nogometnu postao ozbiljan problem.

"Pitanje rasizma u Italiji nije se popravilo i predstavlja ozbiljan problem", rekao je predsjednik krovne nogometne organizacije za talijansku TV postaju Rai 2.

Infantino se oglasio nakon posljednjeg incidenta koji se dogodio za vrijeme utakmice između Atalante i Fiorentine (2:2).

Utakmica je u prvom poluvremenu nakratko prekinuta nakon što su navijači Atalante na rasnoj osnovi vrijeđali igrača Fiorentine Dalberta Henriquea.

Slični incidenti ove sezone su zabilježeni i na utakmicama u Veroni i Cagliariju.


Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider