Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vode se razgovori, ali...

Istra na aparatima: Evo što će se dogoditi ako odustanu od natjecanja

Za 10 dana na travnjake se vraćaju utakmice HNL-a. I dok većina klubova završava s pripremama te kupuje i prodaje igrače, jedan prvoligaš i dalje ne zna hoće li uspjeti zadržati prvoligaški status.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istra 1961 još čeka novog vlasnika, a trener Darko Raić-Sudar okupio je sve što je mogao nadajući se rješavanju situcije, nakon što je jedinog istarskog prvoligaša napustilo 18 igrača.

"Sad imamo ovih seniorskih igrača, tu su još neki dečki i na probi, nismo još ni registrirali 15-ak igrača, a tu su još i dečki iz juniorskog pogona. Koristit ćemo juniore koliko god bude trebalo, čak ćemo neke i ostaviti da s nama treniraju za prvenstvo, ako bude sve OK", kaže trener Raić-Sudar.

Zainteresiranih investitora ima, ali...

A hoće li biti sve OK, tj. hoće li se uspjeti pronaći novi vlasnik na vrijeme, vrlo je upitno. U klub i Grad, kao manjinskog vlasnika, dolaze razni zainteresirani investitori, no konkretnih dogovora još nema.

"Znam da se tjedno vode razgovori s različitim zainteresiranim stranama koje žele investirati u sport, u NK Istru. No, do završetka svih tih razgovora koje vodi izvršni direktor Podnar, moramo se svi skupa još malo strpiti", istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

"Mi stvarno sada više nemamo vremena jer ako se to ne riješi u slijedećih sedam-osam dana, a nama prvenstvo počinje za 10 dana, nerealno bi bilo očekivati da ćemo mi uopće staratati u natjecanju", kazao je trener Puljana.

Brišu se rezultati dvaju utakmica

Što bi se dogodilo u tom slučaju? U Hrvatskom nogometnom savezu nadaju se da će Istra ipak ostati u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, no ukoliko se dogodi najcrnji scenarij...

"Odigralo se 20 kola do sada, onaj prvi dio 18 utakmica plus ove dvije koje su odigrane... Onih 18 bi se registriralo rezultatom kojim su odigrane, ove dvije bi se brisale i praktički u daljem natjecanju više nema tog para, tj. Istra ne sudjeluje u tom dijelu", pojasnio je HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić.

Nadamo se da do toga ipak neće doći i da će Istrijani ostati u elitnom razredu HNL-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider