Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pravo vrijeme za odlazak"

Talijanski velikani žele Hajdukova dragulja: "Cijena 5 milijuna eura!"

Još nema ni 20 godina, a već je na preko 100 nastupa u bijelom dresu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Jednom od najtraženijih talenata hrvatskog nogometa udvara se pola Europe."

Tako tekst o Nikoli Vlašiću počinje Calcio mercato, ugledni talijanski portal specijaliziran za nogometne transfere, kao uvod u priču o interesu talijanskih klubova za mladog ofenzivca Hajduka.

Talijani napominju kako je Vlašića u nekoliko navrata skautirao Inter te da njegov razvoj prate i novi sportski direktor Rome Monchi kao i njegov kolega iz Milana Massimiliano Mirabelli.

Međutim, podsjećaju i kako realizacija transfera neće ići baš glatko, premda će Vlašić ovog ljeta ući u zadnju godinu ugovora s Hajdukom.

Tek mu je 19 i pol godina

"Vlašić je igrač koji je jako vezan uz Hajduk i sigurno neće otići besplatno, bez da klub dobije odštetu. On u karijeri želi ići postepeno, iz godine u godinu napredovati kao što to radi Mario Pašalić."

Nikola Vlašić ima tek 19 godina (20. rođendan će proslaviti početkom listopada), a nedavno je probio brojku od 100 nastupa za Hajduk. Zasad je na 107, tijekom kojih je zabio devet golova i upisao 23 asistencije, a njegov utjecaj na igru je i veći no što to prikazuju brojke.

Pomoćnik sportskog direktora Hajduka, Saša Bjelanović, bio je prisutan na nedavnom WyScout forumu u Torinu gdje je ovako predstavio Vlašića.

Mihajlović i Torino zasad prvi favoriti

"On je definitivno dragulj naše momčadi i nakon teškog starta sezone vratio se igri na visokoj razini. Mislim da je ovo ljeto pravi trenutak za njegov transfer. Inter, Roma i Lazio su klubovi koji ga prate, ali nisu jedini. Eventualnim dolaskom u neki talijanski klub on bi učetverostručio svoju vrijednost", rekao je Bjelanović.

Što se tiče cijene, bio je prilično jasan.

"Cijena ne može biti manja od pet milijuna eura, ali mi si ne možemo priuštiti da ga pustimo prije doigravanja za Europa ligu, tako da će i dalje biti dovoljno vremena čak i da cijena naraste."

U cijeloj priči, kako Talijani pišu, zasad je najkonkretniji Torino čiji trener Siniša Mihajlović iznimno cijeni Vlašića i želi ga dovesti u svoje redove, a cijena za Torineze ne bi smjela predstavljati problem jer će za fantastičnog Andreu Belottija dobiti desetke milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider