Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Karlsruheu

VIDEO HSV se spasio golom u 91. minuti: Pogodio rašlje za ostanak u ligi

HSV je jedini klub u Njemačkoj koji je odigrao sve dosadašnje sezone u Bundesligi od njezina osnutka 1963.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hamburger SV-a zadržali su prvoligaški status u Njemačkoj zahvaljujući 2-1 (1-1, 0-0) pobjedi na gostovanju kod Karlsruhea u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za ostanak do koje su stigli nakon produžetka. Rezultat je nakon 90 minuta bio 1-1, a kako je istim rezultatom završio i prvi susret igran u četvrtak u Hamburgu, o posljednjem, 18. bundesligašu odlučivalo je dodatnih 30 minuta.

HSV je jedini klub u Njemačkoj koji je odigrao sve dosadašnje sezone u Bundesligi od njezina osnutka 1963. godine, a ove je sezone došao najbliže ispadanju u drugu ligu. Naime, sve do sudačke nadoknade dvoboja u Karlsruheu domaćin je vodio sa 1-0 golom Reinholda Yaba (78), a to je bio rezultat koji je bivšeg europskog prvaka izbacivao u niži rang, ali tada je Marcelo Diaz (90+1) sjajno izveo slobodni udarac sa 20 metara prebacivši živi zid i pogodivši za 1-1 i produžetak.


Karlsruher 1-2 Hamburger All Goals and Full... by enteritament

Gol vrijedan ostanka u društvu najboljih i 52. godinu zaredom postigao je Nicolai Mueller (115), igrač koji je u 77. minuti zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića. Ivo Iličević, koji je bio strijelac za HSV u prvoj utakmici, igrao je do 86. minute.

HSV je sezonu završio na 16. mjestu u prvoj, a Karlsruhe na trećem mjestu u drugoj ligi. Po završetku ligaškog dijela sezone iz prve lige su izravno ispali Paderborn i Freiburg, dok su iz druge u prvu ligu promovirani Ingolstadt i Darmstadt.

HSV se i prošle sezone ispadanja spasio u kvalifikacijama, a tada je bio uspješniji od Greuther Fuertha zbog više postignutih pogodaka u gostima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider