Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najviše titula

Zrinjski je opet prvak BiH: Pogledajte ludnicu na dočeku u Mostaru

Nogometaši HŠK Zrinjskog po četvrti su put osvojili prvenstvo Bosne i Hercegovine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U predzadnjem kolu Premijer lige Zrinjski je na gostovanju kod Mladosti iz Doboja uspio slaviti s 3:0 i tako spriječiti moguću dramu u zadnjem kolu. Zrinjski je nakon dvije godine opet osvojio naslov prvaka, a da nije pobijedio Mladost u posljednjem kolu bi na svom stadionu igrao protiv drugoplasirane tuzlanske Slobode u izravnom okršaju za titulu.

Ovako će sljedećeg vikenda na stadionu pod bijelim brijegom igrati revijalna utakmica dva kluba koji su imali sjajnu sezonu, no Mostarci su ti koji će na kraju podignuti pehar prvaka.

Velik broj navijača pratio je Zrinjski na gostovanjima, a tako je bilo i kod Mladosti. Ultrasi su na tribini slavili, a igrači pjevali ispred njih. No, prava je ludnica bila u gradu kada su se svi vratili s gostovanja. Baklje su palili i igrači, pjesma je trajala do dugo u noć.

Zanimljivo, gradski rival Velež sljedeće sezone više neće igrati u najvišeg rangu BiH nogometa. Uvjerljivo je posljednji pa će Mostar ove godine imati prvaka, a od sljedeće sezone i tek jednog prvoligaša.

Jedan od najstariji hrvatskih nogometnih klubova uopće, osnovan davne 1905. godine, u modernoj je eri BiH nogometa postao klub s najviše naslova prvaka. Sarajevski Željo ima tri, a Sarajevo i Široki Brijeg po dva naslova prvaka od nastajanja lige kakvu danas znamo 2002. godine. Po jedan naslov imaju Borac, Leotar i Modriča.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider