Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
presudio povratnik

Senzacija i čudesna priča u Koprivnici: Slaven nokautirao Rijeku za finale Kupa

Nakon prvih polufinalnih utakmica svi su već vidjeli Dinamo i Rijeku u finalu Hrvatskog kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Belupo uistinu ne leži Rijeci ove sezone i nakon četvrtog remija u prvenstvu, momčad Željka Kopića izbacila je favoriziranog protivnika iz Kupa te se plasirala u veliko finale! Bilo je 3:0 protiv Rijeke u Koprivnici, što znači da su ukupno Farmaceuti slavili 4:2 u dvije utakmice.

Malo tko bi se nadao ovakvom rezultatu, posebno jer su posljednje četiri prvenstvene utakmice završile remijem, a u prvom susretu polufinala Kupa na Rujevici je bilo 2:1 za Rijeku.

No osjetili su u Koprivnici slabosti koje ima momčad Matjaža Keka, prvenstveno u smislu da bez zadrške zakažu kad god trebaju napraviti neki iskorak. Ove sezone imali su pet bodova prednosti pred Dinamom i tad su na nevjerojatan način kiksali iz susreta u susret te prepustili aktualnom prvaku vrh ljestvice.

Rijeka se u Koprivnicu došla braniti

Sad su svi govorili o velikom finalu Dinama i Rijeke, okršaju koji bi bio idealan s obzirom da je riječ o dvije najjače momčadi Prve HNL, no drugoplasirana Rijeka ponovno je razočarala. Nisu čak ni prijetili u početku, došli su se braniti u Koprivnicu i sve je izgledalo preležerno, a u Koprivnici si rijetki tako nešto mogu dopustiti, posebno jer je Farmaceutima upravo Kup prilika za ulazak u Europu.

No trebalo je neko vrijeme da Belupo zabije, uspio je Ejupi to u 43. minuti. Idealno vrijeme, rekli bi mnogi. Bio je to klasični napad domaćih, neki pomalo zbunjeni ubačaj, malo zbunjenih reakcija u obrani i ponuđena je prilika za Ejupija, koji prima loptu na prsa i s otprilike sedam metara silovito puca u mrežu nemoćnog Vargića.

 

Mogla je Rijeka izjednačiti u 45. minuti kad nakon ubačaja Brezovca lopta poslije odbijanca u petercu završava na gredi. No ništa od toga i bilo je vrijeme za odmor, nakon kojeg su se Keku dogodile stvari koje nije predvidio ni u najgorim noćnim morama. Reprezentativni vratar Vargić je katastrofalno reagirao u 54. minuti i Ozobićev lukavi, ali ipak preslabo izvedeni slobodni udarac, završava iza njegovih leđa.

Presudio povratnik nakon teške bolesti

Popunjene tribine su eruptirale, znali su da je cilj blizu, samo nedostaje još jedan gol za mirnoću. I došao je u 72. minuti kao filmski scenarij. Gol je zabio Nikola Pokrivač, koji je prije nešto više od mjesec dana prebolio tešku bolest, rak limfnih žlijezda. Željko Kopić ga je tako oporavljenog i bez kluba, bez utakmice u nogama punih šest mjeseci, pozvao u Koprivnicu i nogometaš mu se odužio. Naravno da su nakon pogotka emocije proradile, sa stadiona se čulo skandiranje njegovog imena i teško da može biti ljepše do ovoga - konačnu odluku o putniku u finale donio je Pokrivač.

A u tom velikom okršaju 10. svibnja čekat će Slaven bolji iz susreta Dinama i Hajduka, u kojem Modri imaju prednost od 2:0 iz prvog susreta.

Polufinale Hrvatskog kupa, polufinale, uzvrat:

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 3:0 (4:2 ukupno) (Ejupi 43', Ozobić 54', Pokrivač 72')

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider