Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'utakmica života'

Mladi Hrvati oduševili i komentatore Eurosporta: 'Borili smo se kao lavovi'

Hrvatska U-17 reprezentacija izbacila je Njemačku u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon velike pobjede protiv višestrukog svjetskog prvaka Nigerije, koja je našu U-17 reprezentaciju odvela u nokaut fazu, Hrvatska je slavila i protiv Njemačke, do jučer još jednog kandidata za svjetski naslov. Hrvatski kadeti su slavili s 2:0 i plasirali se među osam najboljih reprezentacija na svijetu u toj dobi.

Iako su pogotke postigli kapetan Nikola Moro i Davor Lovren, najbolji igrači utakmice bili su lijevo krilo Josip Brekalo i vratar Adrian Šemper.

FOTO Hrvatski kadeti izbacili Nijemce za četvrtfinale SP-a!

"Presretni smo zbog pobjede, svi smo se borili kao lavovi. Okrećemo se Maliju i pokušat ćemo napraviti što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ako budemo mogli i do kraja, zašto ne?", rekao je Brekalo za hns-cff.hr.

Brekalo je odigrao sjajnu utakmicu, namjestio prvi gol i bio pokretač akcije za drugi. Gotovo svaki njegov dodir s loptom bio je opasnost za njemačku obranu, jedan na jedan ga nitko nije mogao zaustaviti. Komentatori Eurosporta nisu mogli naći dovoljno riječi kojima bi pohvalili mladog igrača Dinama.

''Loptu ima Brekalo, a to je opasnost za Njemačku. Ovom se mladiću smiješi lijepa karijera'', ponavljao je komentatorski dvojac Eurosporta.

Vratar Šemper je pak spasio Hrvatsku u nekoliko situacija. I njega su hvalili spomenuti komentatori. Ne samo da je imao nekoliko sjajnih obrana već je spasio siguran pogodak i u dva navrata kada se bacio u noge njemačkim napadačima i uzeo im čisto loptu.

Izbornik ponosan, ali na zemlji

"Čestitam svojim suigračima na sigurno najboljoj utakmici u životu. Dali smo sve od sebe i igrali smo kako smo se dogovorili. Isto tako, odmah se okrećemo idućoj utakmici, odnosno susretu s Malijem. I u tom ćemo dvoboju ići po pobjedu", najavio je Šemper

Sreću nakon utakmice nije krio ni izbornik Dario Bašić.

"Uspjeli smo pobijediti sigurno najtežeg protivnika kojega je ova generacija imala. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali naši su igrači reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo se dogovorili nakon analiza", sažeo je izbornik za hns-cff.hr.

Pohvalio je sve svoje igrače.

"U pojedinim etapama utakmice imali smo određenih problema s njihovim igračima, posebno s napadačima, ali moram pohvaliti cijelu svoju momčad. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle i u fazi obrane. To nam da je slobodu u napadu.''

Sljedeći protivnik je Mali, kojem mnogi predviđaju naslov prvaka.

"Presretni smo, ovo je velika pobjeda ovih igrača. Uložena energija polako im se isplaćuje i vraća. Međutim, moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtfinale i novi snažni protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum iz sebe i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu", zaključio je izbornik Bašić.

Hrvatska četvrtfinale protiv Malija igra u nedjelju u 23 sata po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider