Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivanušec za povijest

Čačićeva "HNL Hrvatska" zadnja na China Cupu: Na penale izgubili od Kine!

Hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela svladati domaćina turnira iako je dosta dugo vodila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u utakmici za treće mjesto na China Cupu izgubila je od Kine na penale. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a Kinezi su na jedanaesterce bili uspješniji s 4:3. Hrvatska je u 36. minuti povela i nakon toga propustila još nekoliko lijepih prilika da bi Kinezi poravnali minutu prije kraja i osigurali jedanaesterce kojima su osvojili treće mjesto.

Nakon što su Vatreni u polufinalu izgubili na penale od Čilea, u susretu za treće mjesto čekao ih je motivirani domaćin kojemu je izbornik legendarni Marcello Lippi.

Ante Čačić ispremiješao je sastav u odnosu na utakmicu s Čileom pa su tako od prve minute na terenu bili vratar Andrej Prskalo, Josip Juranović i Toni Datković - trojica igrača koji u polufinalu nisu dobili priliku.

Povijesni gol Ivanušeca

Najistureniji je bio Mirko Marić, krilne pozicije okupirali su Fran Tudor (desno) i Borna Barišić (lijevo) dok je u sredini terena zaigrao i mladi Luka Ivanušec koji je doveo Hrvatsku u vodstvo.

U 36. minuti Ivanušec je prvo pronašao Tudora na desnoj strani, ovaj mu vraća idealnu povratnu loptu, a 18-godišnji Varaždinac neobranjivo matira kineskog vratara Shi Xiaotiana. S 18 godina i 49 dana Ivanušec je ovim pogotkom postao najmlađi strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

Nakon tog pogotka Hrvatska je imala još nekoliko lijepih prilika da poveća vodstvo i riješi utakmicu. Tudor i Mario Šitum su išli sami na domaćeg vratara, ali su loše pucali, a raspoloženi Shi Xiaotian branio je sve pokušaje iz daljine, među kojima i onaj Franka Andrijaševića u sudačkoj nadoknadi, nakon što su Kinezi već izjednačili.

To poravnanje dogodilo se u 89. minuti, kada se činilo da Hrvatska kontrolira tijek zbivanja i mirno privodi kraju ovaj dvoboj. Strijelac je bio Wang Jiangbin, igrač koji je samo 13 minuta ranije ušao u igru. Kod pogotka je na jednu ubačenu loptu bio brži od stopera Datkovića, a nije se proslavio niti vratar Prskalo kojemu je lopta ušla u bliži kut.

Penali:

Josip Pivarić - 1:1
Yin Hongbo - 1:1
Filip Ozobić - 2:1
Chi Zhongguo - 2:2
Antonio Perošević - prečka
Fan Xiaodong - brani Andrej Prskalo
Josip Juranović - 3:2
Wang Jiangbin - 3:3
Josip Mišić - Shi Xiaotian brani
Wang Jinxian - 3:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider