Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Jako nas poštuju'

Hrvatska bez pola igrača, a Rusija gazi sve pred sobom: Stipe upozorava…

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Rostov na Donu gdje će dan kasnije odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Ante Čačić nada se dobroj partiji "vatrenih" kako bi ovu godinu zaključili u dobrom raspoloženju.

"Za ovu utakmicu lišeni smo dosta važnih igrača što zbog ozljeda, ili nekih drugih razloga. No, očekujem da igrači koji su dosad manje igrali skrenu pozornost na sebe i da pokažu da se na njih može računati. Rusija je kvalitetna momčad i nadam se da ćemo pokazati dobru partiju, pa da ovu godinu zaključimo u dobrom raspoloženju", izjavio je Čačić.

Čačić ostao bez još jednog igrača: Kako će izgledati Hrvatska u Rusiji?

Sa hrvatskim reprezentativcima bio je i bivši vratar "vatrenih" Stipe Pletikosa, koji je četiri godine branio za ruskog prvoligaša Rostova.

"Rusi nas jako poštuju i još pamte onu našu pobjedu protiv Engleske na Wembleyju kada smo im omogućili plasman na EP 2008. Koliko čujem stadion je rasprodan (prima 16.000 gledatelja)", rekao je Pletikosa i dodao:

"Rusi su prije dva dana u prijateljskoj utakmici dobili Portugal sa 1-0 i najavljuju dosta izmijenjen sastav protiv Hrvatske. Bit će puno rotacija u obje reprezentacije, ali očekujem zanimljivu utakmicu jer će igrači iz drugog plana dati sve od sebe da se nametnu izborniku. Novi ruski izbornik Leonid Slucki, koji je dugo vodio moskovski CSKA, jedan je od najboljih ruskih trenera i vidi se da su napredovali otkad ih je preuzeo u kolovozu".

Slucki je naslijedio talijanskog trenera Fabija Capella i pod njegovom izborničkom palicom Rusija je dobila četiri utakmice u kvalifikacijama za Euro 2016. uz gol razliku 12-1.

Unatoč terorističkom napadu u Parizu, predsjednik HNS-a Davor Šuker ne brine za sigurnost igrača.

"Unatoč posljednjim zbivanjima u Parizu ne brinem za sigurnost. Što se tiče dvoboja sa Rusijom nadam se da neće biti ozlijeđenih, te da će se neki igrači nametnuti i da će izbornik biti zadovoljan. Pregovori o prijateljskim utakmicama u sljedećoj godini traju i teško je sada govoriti tko će nam biti protivnici. Ja se nadam da će nam jedan od protivnika biti Španjolska u tim pripremnim susretima uoči Eura", izjavio je Šuker.

Može li Hrvatska pobijediti u Rusiji (utorak 17.00)?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider