Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška situacija

Hoće li tko krenuti putem Osijeka? HNS predlaže igračima da smanje plaće

Krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj uputila je apel igračima i klubovima da pronađu socijalni dijalog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez povodom epidemije koronavirusa u Hrvatskoj oglasio se priopćenjem. Najvažniji dio je apel igračima i klubovima da postignu dogovor glede smanjenja plaća igrača kako bi se klubovima smanjili troškovi u aktualnoj situaciji kada nemaju nikakvih prihoda.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez kontinuirano je aktivan po pitanju problematike vezane uz epidemiju koronavirusa te poštuje sve odluke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Upravo su u izradi opcije (termini) nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport.

HNS također prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je u komunikaciji s istima, kao i s predstavnicima sindikata (FIFPro), Uefom i Fifom.

Savez je na temu problematike u profesionalnim klubovima uputio dopis prema ministru financija g. Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za šport g. Tomislavu Družaku.

S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da
pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača.

HNS je, naravno, spreman kao moderator sudjelovati u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku", poručuju iz HNS-a.

gol expired Nogometaši NK Osijeka prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu pristali na smanjenje plaće divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider