Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo je presedan

HNS kaznio nogometnog suca i splitskog gradskog vijećnika: Vrijeđao Armadu na Facebooku

Disciplinska komisija HNS-a reagirala je na ono što se dogodilo prije mjesec dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza kaznila je s 15.000 kuna i suspenzijom Martina Pauka, nogometnog suca koji je inače i gradski vijećnik u Splitu.

Pauk je početkom siječnja na svom Facebooku objavio tekst neprimjerenog sadržaja na račun navijačke skupine Armada.

Bilo je to onda nakon što je Armada stigla u Split pred prostorije Torcide, kao revanš za to što su splitski navijači dan ranije posjetili Kantridu.

Izbrisao objavu

"Ponoćka je prošla, deco iz Armade. Vratite se kući, sarme vam se hlade", napisao je tada Pauk uz priloženu fotografiju na kojoj je namontirano pisalo:

"Delije Rečke pokazale 'moć', došli u Split na Božićnu noć!"

Ubacio je i ustaško znakovlje, da bi kasnije objavu izbrisao.

"Prekršaj napravljen s namjerom"

Hrvatski nogometni savez ovako je obrazložio svoju odluku u slučaju Pauka:

"Disciplinska komisija uzela je u obzir činjenicu da je prekršaj napravljen s namjerom, da okrivljeni nije priznao počinjenje istog te se nije pokajao, kao i da je ranije kažnjavan za nepoštivanje Kodeksa. Osim toga, Komisija je uzela u obzir da je ponašanje okrivljenog bilo popraćeno u većini relevantnih medija što je uzrokovalo negativnu percepciju u javnosti HNS-a i nogometa uopće."

Pauk je nogometni sudac u nižim ligama u Dalmaciji, a u Gradskom vijeću Grada Splita je kao član stranke Neovisni za Hrvatsku.

Osim što je novčano kažnjen s 15.000 kuna, određena mu je i suspenzija zbog neplaćanja prethodne disciplinske kazne, prijeti mu i brisanje s liste sudaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider